Artikel top billede

Hackere har snydt banker for flere millioner ved at efterligne mobiltelefoner

Et nyt hack, som forskere har opdaget, ligner intet, man har set før. Gennem simulerede efterligninger af mobiltelefoner har hackere drænet bankkonti for flere millioner på få dage.

Forskere fra IBM fortæller, at de har afdækket et ”massivt bedrageri”. Et netværk af mobile emulatorer er blevet brugt til at dræne millioner af dollars fra online bankkonti i løbet af få dage.

Det rapporterer teknologimediet Ars Technica.

De omkring 20 emulatorer er blevet brugt til at efterligne over 16.000 mobiltelefoner, hvis mobile bankkonti er blevet kapret, sandsynligvis gennem malware eller phishing.

Én emulatorer skal alene have formået at efterligne over 8.100 forskellige mobiltelefoner.

Forsvindingstricket

For ikke at blive afsløret mens de trak penge fra offerets konto, brugte svindlerne identifikationsdata, der lignede data fra den stjålne konto, så intet så mistænkeligt ud.

Hackerne sendte også falske GPS-data for at narre systemet og formåede endda at omgå multifaktorautentificering ved på en eller anden måde at stjæle brugernes tekstbeskeder.

Ved at automatisere hele processen lykkedes svindlerne med at berøve flere banker i Europa og USA for mange millioner kroner inden for få dage.

Ifølge sikkerhedsforskerne hos IBM er hele operationen anderledes end alt andet, de nogensinde har set før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere