Artikel top billede

Brætspil: Mod det uendelige univers med app, terninger og lydeffekter

ISS Vanguard udkommer i 2021 og lover en science-fictionoplevelse langt ud over det sædvanlige. Spillet er omgærdet af så enorme forventninger, at crowdfundingkampagnen nåede sit mål på blot tre minutter – og man skal skynde sig, hvis man vil være med.

Der er meget godt at sige om brætspil, der kan købes for et par hundrede kroner i Bilka, er supernemme at komme i gang med og som går ud på at banke modspillerne i en fart.

ISS Vanguard er imidlertid ikke et af dem.

Det er et samarbejdsorienteret spil, der kan tage måneder at komme igennem og som kræver, at man træffer hårde valg undervejs.

Baseret på prøvespil, som nogle af de mest populære brætspilsbloggere har foretaget, tilbyder det en dybt engagerende og nyskabende fornemmelse af at være på en forskningsmission med et stjerneskib.

Det kan du blandt andet høre mere om her.

Allerførst er det dog på sin plads at nævne, at ISS Vanguard slet ikke kan købes endnu. I stil med flere andre ambitiøse brætspilstitler gennem de senere år er det indledningsvis kun tilgængeligt gennem crowdfunding.

Beslutter man at backe spillet, skal man desuden først regne med at modtage det i august 2021 eller april 2022. Endelig skal man allersenest lægge billet ind 7. januar 2021, for der lukker crowdfunding-kampagnen nemlig. Læs mere her.

Til gengæld kan man være ret sikker på, at spillet faktisk udkommer. Spillet er omgærdet af enorme forventninger, og crowdfundingmålet på 50.000 $ blev nået på godt tre minutter.

ISS Vanguard er i skrivende stund backet af mere end 15.000 kunder, som har rejst over 2,2 millioner $ – ca. 13,5 millioner danske kroner – og tallet siger for hvert minut.

Desuden er udgiveren, Awaken Realms, blandt de mest troværdige og succesfulde i brætspilsbranchen og har stået bag titler som Nemesis, Etherfields og Tainted Grail.

I ISS Vanguard håndterer hver af de 1-4 spillere en bestemt funktion i et stjerneskib på vej gennem universet. Nemlig maskine, rekognoscering, videnskab og sikkerhed.

En app med lydeffekter, effekter og stemmer er med til at lede spillerne undervejs og gøre oplevelsen involverende og spændende.

Det er – sammen med en opbygning, hvor man lærer reglerne undervejs – angiveligt med til at gøre det ellers komplekse spil langt mere tilgængeligt.

Fokus er i højere grad på udforskning end på kamp. Man rejser fra planet til planet, finder nye teknologier, oplever at besætningsmedlemmerne stiger i evner og styrke – og rejser videre til næste sted.

Man kan også genbesøge planeter på et senere tidspunkt, hvis man eksempelvis er stødt på en udfordring, der krævede udstyr eller evner, man ikke havde første gang, man landede.

Det gør ISS Vanguard til et seriøst bud på et science fiction-baseret brætspil, som udvikler sig undervejs gennem kampagnen og hele tiden byder på nye udfordringer. Det ser i hvert fald vanvittigt spændende ud.

Titel: ISS Vanguard, brætspil (1-4 spillere). Kan backes/forudbestilles på Gamefound indtil 7. januar 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere