Artikel top billede

Brætspil: Mod det uendelige univers med app, terninger og lydeffekter

ISS Vanguard udkommer i 2021 og lover en science-fictionoplevelse langt ud over det sædvanlige. Spillet er omgærdet af så enorme forventninger, at crowdfundingkampagnen nåede sit mål på blot tre minutter – og man skal skynde sig, hvis man vil være med.

Der er meget godt at sige om brætspil, der kan købes for et par hundrede kroner i Bilka, er supernemme at komme i gang med og som går ud på at banke modspillerne i en fart.

ISS Vanguard er imidlertid ikke et af dem.

Det er et samarbejdsorienteret spil, der kan tage måneder at komme igennem og som kræver, at man træffer hårde valg undervejs.

Baseret på prøvespil, som nogle af de mest populære brætspilsbloggere har foretaget, tilbyder det en dybt engagerende og nyskabende fornemmelse af at være på en forskningsmission med et stjerneskib.

Det kan du blandt andet høre mere om her.

Allerførst er det dog på sin plads at nævne, at ISS Vanguard slet ikke kan købes endnu. I stil med flere andre ambitiøse brætspilstitler gennem de senere år er det indledningsvis kun tilgængeligt gennem crowdfunding.

Beslutter man at backe spillet, skal man desuden først regne med at modtage det i august 2021 eller april 2022. Endelig skal man allersenest lægge billet ind 7. januar 2021, for der lukker crowdfunding-kampagnen nemlig. Læs mere her.

Til gengæld kan man være ret sikker på, at spillet faktisk udkommer. Spillet er omgærdet af enorme forventninger, og crowdfundingmålet på 50.000 $ blev nået på godt tre minutter.

ISS Vanguard er i skrivende stund backet af mere end 15.000 kunder, som har rejst over 2,2 millioner $ – ca. 13,5 millioner danske kroner – og tallet siger for hvert minut.

Desuden er udgiveren, Awaken Realms, blandt de mest troværdige og succesfulde i brætspilsbranchen og har stået bag titler som Nemesis, Etherfields og Tainted Grail.

I ISS Vanguard håndterer hver af de 1-4 spillere en bestemt funktion i et stjerneskib på vej gennem universet. Nemlig maskine, rekognoscering, videnskab og sikkerhed.

En app med lydeffekter, effekter og stemmer er med til at lede spillerne undervejs og gøre oplevelsen involverende og spændende.

Det er – sammen med en opbygning, hvor man lærer reglerne undervejs – angiveligt med til at gøre det ellers komplekse spil langt mere tilgængeligt.

Fokus er i højere grad på udforskning end på kamp. Man rejser fra planet til planet, finder nye teknologier, oplever at besætningsmedlemmerne stiger i evner og styrke – og rejser videre til næste sted.

Man kan også genbesøge planeter på et senere tidspunkt, hvis man eksempelvis er stødt på en udfordring, der krævede udstyr eller evner, man ikke havde første gang, man landede.

Det gør ISS Vanguard til et seriøst bud på et science fiction-baseret brætspil, som udvikler sig undervejs gennem kampagnen og hele tiden byder på nye udfordringer. Det ser i hvert fald vanvittigt spændende ud.

Titel: ISS Vanguard, brætspil (1-4 spillere). Kan backes/forudbestilles på Gamefound indtil 7. januar 2021
IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Partner Solution Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Relationship Manager

Arbejdernes Landsbank

IT-drifts- og supporttekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere