Hemmelig aftale: Google og Facebook i tæt samarbejde om annoncering - vil bistå hinanden i kontroversiel sag

Google og Facebook vil hjælpe hinanden i tilfælde af, at myndighederne begynder at granske deres kontroversielle samarbejde på priser og andet inden for online-annoncering, viser aftale mellem dem.

Facebook og Google vil hjælpe hinanden og samarbejde, hvis det nogensinde skulle ske, at myndighederne begynder at granske deres aftaler om prissætning og lignende inden for online-annoncering.

Sådan lyder det er i en aftale mellem de to selskaber, der hver især er gigantiske på netop markedet for online-annoncering.

Samarbejdet er beskrevet i sagsdokumenterne bag en stor retssag, som 10 amerikanske delstater i sidste uge anlagde mod Google med beskyldning om, at de selskaber samarbejder ulovligt om markedet.

Wall Street Journal skriver, at sagens kerne er en hemmelig aftale, som de to selskaber angiveligt indgik med hinanden i september 2018.

Her skulle Facebook angiveligt være gået med til ikke at konkurrere med Googles værktøjer og løsninger til online-annoncering. Til gengæld skulle Facebook have fået særlige vilkår, når selskabet anvendte Googles annonce-løsning.

Ifølge avisen anvender parterne Star Wars-terminologi i aftalen, der eksempelvis bliver kaldt for ‘Jedi Blue.’

Ifølge avisen har Google og Facebook hele tiden været opmærksom på, at aftalen kunne udløse efterforsknings-initiativer fra de amerikanske konkurrence-myndigheder.

Derfor fastslår de i aftalen, at de vil ‘samarbejde og assistere hinanden i modtræk til enhver konkurrencesag.’

De vil ligeledes “straks og fyldestgørende informere den anden part om enhver kommunikation fra myndighederne med relation til aftalen,” som det hedder.

Du kan læse mere hos Wall Street Journal her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.