Hemmelig aftale: Google og Facebook i tæt samarbejde om annoncering - vil bistå hinanden i kontroversiel sag

Google og Facebook vil hjælpe hinanden i tilfælde af, at myndighederne begynder at granske deres kontroversielle samarbejde på priser og andet inden for online-annoncering, viser aftale mellem dem.

Facebook og Google vil hjælpe hinanden og samarbejde, hvis det nogensinde skulle ske, at myndighederne begynder at granske deres aftaler om prissætning og lignende inden for online-annoncering.

Sådan lyder det er i en aftale mellem de to selskaber, der hver især er gigantiske på netop markedet for online-annoncering.

Samarbejdet er beskrevet i sagsdokumenterne bag en stor retssag, som 10 amerikanske delstater i sidste uge anlagde mod Google med beskyldning om, at de selskaber samarbejder ulovligt om markedet.

Wall Street Journal skriver, at sagens kerne er en hemmelig aftale, som de to selskaber angiveligt indgik med hinanden i september 2018.

Her skulle Facebook angiveligt være gået med til ikke at konkurrere med Googles værktøjer og løsninger til online-annoncering. Til gengæld skulle Facebook have fået særlige vilkår, når selskabet anvendte Googles annonce-løsning.

Ifølge avisen anvender parterne Star Wars-terminologi i aftalen, der eksempelvis bliver kaldt for ‘Jedi Blue.’

Ifølge avisen har Google og Facebook hele tiden været opmærksom på, at aftalen kunne udløse efterforsknings-initiativer fra de amerikanske konkurrence-myndigheder.

Derfor fastslår de i aftalen, at de vil ‘samarbejde og assistere hinanden i modtræk til enhver konkurrencesag.’

De vil ligeledes “straks og fyldestgørende informere den anden part om enhver kommunikation fra myndighederne med relation til aftalen,” som det hedder.

Du kan læse mere hos Wall Street Journal her.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Data Engineer

Too Good To Go ApS

Backend Engineer

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

IT-udviklere til Danmarks største open source datadistribution
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere






Premium
Tidligere Mastercard topchef skyder millioner af kroner i dansk fintech-startup: Lander i alt 60 millioner kroner
Den danske fintech virksomhed Cardlay henter 60 millioner kroner fra blandt andet den tidligere Mastercard-chef i Europa Javier Perez. Samtidig træder Perez ind i Cardlays bestyrelse.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.