Artikel top billede

Facebook gør klar til at rulle særlige it-sikkerhedsløsninger bredt ud: Åbner for fysiske sikkerhedsnøgler til mobil

Facebook vil i 2021 indføre en række nye sikkerheds-funktioner, der skal være med til at sikre, at brugerne altid er dem, som de giver sig ud for at være.

Facebook vil i det kommende år indføre en hel række af nye it-sikkerhedsløsninger, der skal være med højne sikkerheds-niveauet markant.

De nye løsninger indføres som en direkte konsekvens af et stort hack i sommerens løb, hvor blandt andre Joe Biden og Elon Musks Facebook-profiler blev komprommiteret.

Facebook vil ifølge Reuters blandt andet åbne for, at brugerne kan opsætte fysiske sikkerhedsnøgler som en måde til at verificere deres identitet, inden de logger på Facebooks mobile app.

Facebook har i de senere år tilbudt en fysisk sikkerhedsnøgle til pc, som har været forbeholdt højt-profilerede brugere.

Men Facebook vil nu tilbyde disse nøgler bredt, ligesom selskabet overvejer muligheden for at sende en nøgle til alle højt-profilerede brugere.

Ifølge Axios vil brugerne kunne købe tokens nøglerne både online og butikker, hvorefter de vil skulle registreres hos Facebook.

Desuden vil selskabet udrulle sin særlige Facebook Protect-løsning bredt.

Løsningen tilbydes i dag alene til såkaldte høj-profil-brugere i USA. De tæller eksempelvis myndigheder, politikere og andre.

De kan med Facebook Protect selv indsætte yderligere sikkerheds-lag som eksempelvis to-faktor autentifikation og sikkerheds-monitorering i realtid.

Facebook meddeler, at Facebook Protect nu også vil tilbudt til eksempelvis journalister, menneskerettigheds-aktivister, kendisser og andre, som har øget risiko for at blive udvalgt som mål af eksempelvis politisk motiverede hackere.
Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.