Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kina prøver at stoppe finans-gigant fra monopol: Ant Group skal tilbage til rødderne

Kinesiske Ant Group har vikset sig over hovedet på sine konkurrenter i løbet af de sidste 17 år. Nu sætter kinesiske myndigheder foden ned.

Kinesiske tilsynsmyndigheder beordrer finansgiganten Ant Group, der står bag betalingstjenesten AliPay, at vende tilbage til sine rødder som udbyder af betalingstjenester.

Ellers vil regeringen begrænse væksten i virksomhedens mest lukrative del af forretningen, der handler om forbrugerlån og formueforvaltning.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Centralbanken indkaldte Ant Groups ledere i lørdags og bad den om at rette op på virksomhedens udlån, forsikring og formuestyringstjenester, sagde Kinas centralbank i en erklæring søndag.

Centralbanken har desuden tilkendegjort, at Ant Group brugte sin dominans til at udelukke rivaler og skadede sine forbrugere interesser. Ant Group har i øjeblikket over 730 millioner månedlige brugere.

Stedfortrædende guvernør i centralbanken, Pan Gongsheng, peger på, at Ant Groups virksomhedsledelse ikke er sund, sagde han.

Ledelsen behandlede lovgivningen med ligegyldighed, så stort på overholdelseskrav og engagerede sig i "regulatorisk arbitrage".

Indgrebet udgør en alvorlig trussel mod stifteren Jack Mas finansimperiums vækst i fremtiden.

Før regulatorer greb ind, var Ant Group klar til en offentlig notering, der ville have værdsat den til mere end 300 milliarder dollar – svarede til 1,8 billioner danske kroner.

Forhindring af monopol på markedet

Tiltaget er sat i gang, for at stoppe de monopollignende kræfter, som Ant Group har vokset sig til i de seneste år.

Den kinesiske regering er generelt begyndt at anlægge en hårdere linje over for store internetfirmaer, der er kommet til at udøve stor indflydelse på dele af økonomien.

Kinas markedsregulator åbnede for nylig en antimonopolundersøgelse af Ant Groups søsterselskab, handelsplatform Alibaba.

Ant Groups Alipay-platform startede som en betalingstjeneste for Alibabas online shoppingwebsteder, men er siden vokset, og giver i dag sine brugere mulighed for at optage små lån, investere deres opsparing og købe forsikringer.

Ant Group lover at revision

Ant Group sagde i en erklæring søndag, at selskabet vil oprette et særligt team til at komme med forslag samt en tidsplan for en revision.

Selskabet lover samtidig at opretholde forretningsdriften for brugerne og at holde omkostningerne for forbrugere og finansielle partnere uændret samtidig med, at risikokontrol skærpes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.