Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel-investor truer selskabets bestyrelse: Talentet flygter fra selskabet, mener han

Intel er gået bagud om dansen, mener fond-direktør i Third Point. Og meldingen er klar fra Intel-investoren: Forny jer eller vi skifter ud i bestyrelsen.

Third Points administererende direktør Daniel Loeb skrev tirsdag i et brev til Intels formand Omar Ishrak og opfordrede til at tage handling på at øge virksomhedens position som en stor udbyder af processorchips til pc’er og datacentre.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet skulle Loeb have peget på forvaltning af menneskelig kapital som Intels største problem. Ifølge direktøren er mange af virksomhedens talentfulde chipdesignere flygtet fra Intel ”demoraliseret af status quo”.

Rækken af områder, hvor Intel har sovet i timen er lang.

Loeb skrev ydermere at Intel har mistet sin position som som nummer ét inden for mikroprocessorproduktion til Taiwan Semiconductor Manufacturing og Sydkoreas Samsung Electronics. Og selskabet har mistet markedsandele på sine kernemarkeder; pc og datacenter til Advanced Micro Devices Inc.

Intel har, ifølge Loeb, også sovet i timen, hvad angår at komme ind på det spirende marked for beregningsmodeller, der bruges i kunstig intelligensapplikationer.

Loeb udtrykker i brevet bekymring for, at Intels terræn-tab på lang sigt vil tvinge USA til at ”stole mere på et geopolitisk ustabilt Østasien til at drive alt fra pc'er til datacentre til kritisk infrastruktur og mere."

Forandringens vinde kalder

Som svar på brevet svarer Intel, at selskabet ser frem til at samarbejde med Third Point LLC om deres ideer.

Hvis Third Point får sin vilje, kan ændringerne skabe store omvæltninger hos Intel, der indtil nu har været langsom til at reagere på sine investorer ønsker om at selskabet skal outsorce mere af sin produktionskapacitet.

Helt konkret vil Daniel Loeb have Intel til at sætte en investeringsrådgiver til at se på om virksomheden stadig skal fortsætte som producent af integrerede enheder samt undersøge potentielle frasalg af mislykkede opkøb.

Han opfordrer til at Intel skal tilbyde nye løsninger, der vil fastholde kunder, i stedet for at sende produktionen væk, som både Apple, Microsoft og Amazon har gjort, ved at sende egen interne siliciumløsninger til at blive fremstillet i Østasien.

Med disse forslag, fulgte også bemærkningen om, at Third Point forbeholder sig muligheden for at nominere kandidater til valg af Intels bestyrelse ved det næste årlige møde, hvis fonden fornemmer "en modvilje mod at arbejde sammen for at imødegå de bekymringer".

Kan blive svært at imødekomme krav

At sælge Intels fabrikker eller at åbne mere op for kontraktfremstilling kan udgøre en udfordring for selskabet, fordi produktionen er rettet mere mod sin egen designproces end bredere industristandarder, som andre virksomheder følger.

Amerikanske nationale sikkerhedshensyn kan udgøre en anden hindring for en potentiel frasalg.