BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Intel-investor truer selskabets bestyrelse: Talentet flygter fra selskabet, mener han

Intel er gået bagud om dansen, mener fond-direktør i Third Point. Og meldingen er klar fra Intel-investoren: Forny jer eller vi skifter ud i bestyrelsen.

Third Points administererende direktør Daniel Loeb skrev tirsdag i et brev til Intels formand Omar Ishrak og opfordrede til at tage handling på at øge virksomhedens position som en stor udbyder af processorchips til pc’er og datacentre.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet skulle Loeb have peget på forvaltning af menneskelig kapital som Intels største problem. Ifølge direktøren er mange af virksomhedens talentfulde chipdesignere flygtet fra Intel ”demoraliseret af status quo”.

Rækken af områder, hvor Intel har sovet i timen er lang.

Loeb skrev ydermere at Intel har mistet sin position som som nummer ét inden for mikroprocessorproduktion til Taiwan Semiconductor Manufacturing og Sydkoreas Samsung Electronics. Og selskabet har mistet markedsandele på sine kernemarkeder; pc og datacenter til Advanced Micro Devices Inc.

Intel har, ifølge Loeb, også sovet i timen, hvad angår at komme ind på det spirende marked for beregningsmodeller, der bruges i kunstig intelligensapplikationer.

Loeb udtrykker i brevet bekymring for, at Intels terræn-tab på lang sigt vil tvinge USA til at ”stole mere på et geopolitisk ustabilt Østasien til at drive alt fra pc'er til datacentre til kritisk infrastruktur og mere."

Forandringens vinde kalder

Som svar på brevet svarer Intel, at selskabet ser frem til at samarbejde med Third Point LLC om deres ideer.

Hvis Third Point får sin vilje, kan ændringerne skabe store omvæltninger hos Intel, der indtil nu har været langsom til at reagere på sine investorer ønsker om at selskabet skal outsorce mere af sin produktionskapacitet.

Helt konkret vil Daniel Loeb have Intel til at sætte en investeringsrådgiver til at se på om virksomheden stadig skal fortsætte som producent af integrerede enheder samt undersøge potentielle frasalg af mislykkede opkøb.

Han opfordrer til at Intel skal tilbyde nye løsninger, der vil fastholde kunder, i stedet for at sende produktionen væk, som både Apple, Microsoft og Amazon har gjort, ved at sende egen interne siliciumløsninger til at blive fremstillet i Østasien.

Med disse forslag, fulgte også bemærkningen om, at Third Point forbeholder sig muligheden for at nominere kandidater til valg af Intels bestyrelse ved det næste årlige møde, hvis fonden fornemmer "en modvilje mod at arbejde sammen for at imødegå de bekymringer".

Kan blive svært at imødekomme krav

At sælge Intels fabrikker eller at åbne mere op for kontraktfremstilling kan udgøre en udfordring for selskabet, fordi produktionen er rettet mere mod sin egen designproces end bredere industristandarder, som andre virksomheder følger.

Amerikanske nationale sikkerhedshensyn kan udgøre en anden hindring for en potentiel frasalg.Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.