Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk sportskamera-selskab lander 150 millioner kroner - skal investeres i global satsning

Investorer lægger 150 millioner kroner på bordet hos det danske sportskamera-selskab Veo, som nu rettet blikket mod global ekspansion.

Den danske teknologivirksomhed Veo rejser 150 millioner kroner, som nu skal investeres i global ekspansion. Pengene kommer fra blandt andre Chr. Augustinus Fabrikker samt blandt andet Seed Capital og andre, skriver Børsen.

Veo står bag et grønt intelligent sports-kamera på en trefod, der kom i markedet for et par år siden.

Med kameraet kan man uden kameramand optage fodboldkampe, da kunstig intelligens sørger for at få de rette billeder og vinkler på optagelserne, ligesom det kan klippe kampene sammen.

Det gør det eksempelvis muligt for forældre og fans at følge med i kampe, som de ikke kan komme ud og se, ligesom Veo meddeler til avisen, at blandt andet talentspejdere anvender kameraet.

Med investeringen forventer Veo at ansætte 75 nye medarbejdere til den danske afdeling. Hertil kommer nye ansatte til de udenlandske afdelinger i Storbritannien, Tyskland og USA.

“Det betyder jo, at vi nu har midlerne til at investere mere i vores produktudvikling. Vi kommer blandt andet til at bevæge os ind i flere sportsgrene, hvor vi i dag primært fokuserer på fodbold. Vi skal have speederen helt i bund og fokusere endnu mere på USA,” siger direktør Henrik Teisbæk til avisen.

Han står sammen med Jesper Taxbøll og tv-manden Keld Reinicke bag selskabet.

Angiveligt fik Keld Reinicke ideen til konceptet, da han en dag for nogle år siden kom for sent til sin søns fodboldkamp og derfor ikke så, da sønnen scorede.

Også et andet dansk har fuld gang i forretningen på baggrund af en ide om at tracke af bolde i sportsverdenen, nemlig TrackMan.

Det kan du læse mere om her: Danske TrackMan fortsætter årelangt vækstridt: Omsætning steget med 28 procent på et år - runder nu 600 millioner kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere