Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk sportskamera-selskab lander 150 millioner kroner - skal investeres i global satsning

Investorer lægger 150 millioner kroner på bordet hos det danske sportskamera-selskab Veo, som nu rettet blikket mod global ekspansion.

Den danske teknologivirksomhed Veo rejser 150 millioner kroner, som nu skal investeres i global ekspansion. Pengene kommer fra blandt andre Chr. Augustinus Fabrikker samt blandt andet Seed Capital og andre, skriver Børsen.

Veo står bag et grønt intelligent sports-kamera på en trefod, der kom i markedet for et par år siden.

Med kameraet kan man uden kameramand optage fodboldkampe, da kunstig intelligens sørger for at få de rette billeder og vinkler på optagelserne, ligesom det kan klippe kampene sammen.

Det gør det eksempelvis muligt for forældre og fans at følge med i kampe, som de ikke kan komme ud og se, ligesom Veo meddeler til avisen, at blandt andet talentspejdere anvender kameraet.

Med investeringen forventer Veo at ansætte 75 nye medarbejdere til den danske afdeling. Hertil kommer nye ansatte til de udenlandske afdelinger i Storbritannien, Tyskland og USA.

“Det betyder jo, at vi nu har midlerne til at investere mere i vores produktudvikling. Vi kommer blandt andet til at bevæge os ind i flere sportsgrene, hvor vi i dag primært fokuserer på fodbold. Vi skal have speederen helt i bund og fokusere endnu mere på USA,” siger direktør Henrik Teisbæk til avisen.

Han står sammen med Jesper Taxbøll og tv-manden Keld Reinicke bag selskabet.

Angiveligt fik Keld Reinicke ideen til konceptet, da han en dag for nogle år siden kom for sent til sin søns fodboldkamp og derfor ikke så, da sønnen scorede.

Også et andet dansk har fuld gang i forretningen på baggrund af en ide om at tracke af bolde i sportsverdenen, nemlig TrackMan.

Det kan du læse mere om her: Danske TrackMan fortsætter årelangt vækstridt: Omsætning steget med 28 procent på et år - runder nu 600 millioner kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere