Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Datacentralen SDC bløder storkunder: Mister sin største kunde

Den norske finansgruppe Eika Gruppen har valgt at forlade samarbejdet for den danske datacentral SDC. Dermed vinker SDC farvel til en af sine største kunder.

En af Norges største finansvirksomheder Eika Gruppen, har forladt samarbejdet i den danske datacentral SDC kort før jul.

Dermed er endnu en storkunde i den danske datacentral sagt farvel til samarbejdet, men den norske virksomhed er ikke alene om at forlade det danske selskab.

Det skriver Børsen i en artikel i dagens avis.

Efter Spar Nord opkøbte den danske del af Banknordik, der også er kunde hos SDC forsvandt endnu mere omsætning fra SDC.

“Eika har haft et godt samarbejde med SDC i mange år. Grundlaget for vores beslutning om at gå fra SDC til Tietoevry (finsk-fransk it-leverandør, red.) er, at vi over tid har oplevet nogle udfordringer med SDC's leverancer knyttet til særnorsk infrastruktur og kundeadfærd. Det er samtidigt vigtigt for os med en øget strategisk fleksibilitet. Bankerne skal have en fremadrettet it-platform, som svarer til de stadigt øgede forventninger til digitale løsninger og tjenester,” siger Sigurd Ulven, der er informationsdirektør i Eika Gruppen til avisen.

Eika Gruppen udgør 15-20 procent af SDC's kundegruppe der også til sammen ejer datacentralen.

SDC fik forrige år kritik af Finanstilsynet for blandt andet manglende it-sikkerhed.

Læs mere her: SDC har væsentlige svagheder i it-sikkerheden: Får flere påbud fra Finanstilsynet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere