Artikel top billede

Datacentralen SDC bløder storkunder: Mister sin største kunde

Den norske finansgruppe Eika Gruppen har valgt at forlade samarbejdet for den danske datacentral SDC. Dermed vinker SDC farvel til en af sine største kunder.

En af Norges største finansvirksomheder Eika Gruppen, har forladt samarbejdet i den danske datacentral SDC kort før jul.

Dermed er endnu en storkunde i den danske datacentral sagt farvel til samarbejdet, men den norske virksomhed er ikke alene om at forlade det danske selskab.

Det skriver Børsen i en artikel i dagens avis.

Efter Spar Nord opkøbte den danske del af Banknordik, der også er kunde hos SDC forsvandt endnu mere omsætning fra SDC.

“Eika har haft et godt samarbejde med SDC i mange år. Grundlaget for vores beslutning om at gå fra SDC til Tietoevry (finsk-fransk it-leverandør, red.) er, at vi over tid har oplevet nogle udfordringer med SDC's leverancer knyttet til særnorsk infrastruktur og kundeadfærd. Det er samtidigt vigtigt for os med en øget strategisk fleksibilitet. Bankerne skal have en fremadrettet it-platform, som svarer til de stadigt øgede forventninger til digitale løsninger og tjenester,” siger Sigurd Ulven, der er informationsdirektør i Eika Gruppen til avisen.

Eika Gruppen udgør 15-20 procent af SDC's kundegruppe der også til sammen ejer datacentralen.

SDC fik forrige år kritik af Finanstilsynet for blandt andet manglende it-sikkerhed.

Læs mere her: SDC har væsentlige svagheder i it-sikkerheden: Får flere påbud fra Finanstilsynet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.