Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazon vil sikre billige boliger nær virksomhedens hovedkontorer

Tilstrømningen af arbejdskraft til de store amerikanske tech-virksomheder har presset boligpriser op de seneste år. Nu vil Amazon investere i prisvenlige boliger.

Amazon melder nu ud, at de ville bruge 2 milliarder dollar – svarende til omkring 12 milliarder danske kroner – på at bygge økonomiske overskuelige boliger i regioner, hvor tre af dets største amerikanske beskæftigelsescentre er placeret.

Ifølge Reuters agter Amazon at oprette mindst 20.000 billige boligeri Puget Sound-området i Washington State, Virginia's Arlington og Nashville i Tennessee.

Tech-virksomheder kritiseret for at hæve boligpriser

Det lyder jo umiddelbart sympatisk. Men tidligere har netop Amazon sammen med andre teknologivirksomheder været udsat for kritik for at øge boligpriserne steder som San Francisco Bay Area.

Det er sket fordi tilstrømningen af arbejdere til virksomhederne i disse områder det sidste årti har presset boligpriserne i vejret, hvilket har fået Alphabet og Facebook til at investere i prisvenlige boliger.

En stor del af Amazons investering vil ske gennem billige lån til at bevare eller opføre prisvenlige boliger til familier med moderat til lav indkomst, siger virksomheden selv.

Amazon er også i færd med at opbygge et nyt hovedkvarter i Arlington, der har fået navnet HQ2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere