Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazon vil sikre billige boliger nær virksomhedens hovedkontorer

Tilstrømningen af arbejdskraft til de store amerikanske tech-virksomheder har presset boligpriser op de seneste år. Nu vil Amazon investere i prisvenlige boliger.

Amazon melder nu ud, at de ville bruge 2 milliarder dollar – svarende til omkring 12 milliarder danske kroner – på at bygge økonomiske overskuelige boliger i regioner, hvor tre af dets største amerikanske beskæftigelsescentre er placeret.

Ifølge Reuters agter Amazon at oprette mindst 20.000 billige boligeri Puget Sound-området i Washington State, Virginia's Arlington og Nashville i Tennessee.

Tech-virksomheder kritiseret for at hæve boligpriser

Det lyder jo umiddelbart sympatisk. Men tidligere har netop Amazon sammen med andre teknologivirksomheder været udsat for kritik for at øge boligpriserne steder som San Francisco Bay Area.

Det er sket fordi tilstrømningen af arbejdere til virksomhederne i disse områder det sidste årti har presset boligpriserne i vejret, hvilket har fået Alphabet og Facebook til at investere i prisvenlige boliger.

En stor del af Amazons investering vil ske gennem billige lån til at bevare eller opføre prisvenlige boliger til familier med moderat til lav indkomst, siger virksomheden selv.

Amazon er også i færd med at opbygge et nyt hovedkvarter i Arlington, der har fået navnet HQ2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere