Artikel top billede

Microsoft lukker og slukker for Minecraft Earth til sommer - nedlukning skyldes corona

Microsoft drejer nøglen om for AR-versionen af Minecraft til sommer, hvor al data vil blive slettet. Inden da udsender Microsoft dog en stor opdatering.

Spiller du Minecraft, er det grund til at læse videre. For Minecraft-ejer Microsoft har besluttet at dreje nøglen om på augmented reality-versionen af Minecraft - Minecraft Earth - som nu står til at forsvinde fra jordens overflade.

Det kommer til at ske til sommer, hvor Microsoft i slutningen af juni vil lukke for spil-programmet.

Minecraft Earth minder som augmented reality-versionen Minecraft lidt om Pokemon Go, hvor man kan bevæge sig rundt i gader og stræder og på sin telefon lokalisere forskellige elementer.

Det har der ikke været så meget af på det seneste, hvor corona-pandemien har holdt folk inden døre i efterhånden mange måneder.

Microsoft begrunder da også beslutningen med netop corona.

“Minecraft Earth er designet til fri bevægelse og leg i fællesskab - to ting, der er blevet næsten umulige i den nuværende globale situation,” lyder det fra Microsoft.

“Derfor har vi taget den svære beslutning at re-allokere vores ressourcer til andre områder, som leverer værdi til Minecraft-fællesskabet og afslutte support til Minecraft Earth i juni 2021,” meddeler selskabet.

Microsoft afslutter al service og support af Minecraft Earth 30. juni. hvorefter det ikke længere vil være muligt at downloade eller spille Minecraft Earth.

1. juli bliver alle spil-data slettet permanent.

Microsoft udsender dog en sidste opdatering til spillet. Den er netop blevet udsendt.

“Vi håber, at justeringerne [i den nye opdatering, red] vil gøre det muligt for dig at udforske, skabe og bygge mere - mens du opholder dig i sikkerhed inden døre,” lyder det fra Microsoft.

Du finder hele beskeden fra Microsoft om Minecraft Earths endeligt her.

Microsoft købte svensudviklede Minecraft i 2014 for 14 milliarder kroner og har siden udviklet løbende på det meget udbredte spil.

Læs også:

Derfor investerer Microsoft lige nu milliarder af kroner i spilmarkedet: Her er selskabets ambitiøse gamer-plan

Successpillet Minecraft bliver nu til biograffilm