Microsoft lukker og slukker for Minecraft Earth til sommer - nedlukning skyldes corona

Microsoft drejer nøglen om for AR-versionen af Minecraft til sommer, hvor al data vil blive slettet. Inden da udsender Microsoft dog en stor opdatering.

Spiller du Minecraft, er det grund til at læse videre. For Minecraft-ejer Microsoft har besluttet at dreje nøglen om på augmented reality-versionen af Minecraft - Minecraft Earth - som nu står til at forsvinde fra jordens overflade.

Det kommer til at ske til sommer, hvor Microsoft i slutningen af juni vil lukke for spil-programmet.

Minecraft Earth minder som augmented reality-versionen Minecraft lidt om Pokemon Go, hvor man kan bevæge sig rundt i gader og stræder og på sin telefon lokalisere forskellige elementer.

Det har der ikke været så meget af på det seneste, hvor corona-pandemien har holdt folk inden døre i efterhånden mange måneder.

Microsoft begrunder da også beslutningen med netop corona.

“Minecraft Earth er designet til fri bevægelse og leg i fællesskab - to ting, der er blevet næsten umulige i den nuværende globale situation,” lyder det fra Microsoft.

“Derfor har vi taget den svære beslutning at re-allokere vores ressourcer til andre områder, som leverer værdi til Minecraft-fællesskabet og afslutte support til Minecraft Earth i juni 2021,” meddeler selskabet.

Microsoft afslutter al service og support af Minecraft Earth 30. juni. hvorefter det ikke længere vil være muligt at downloade eller spille Minecraft Earth.

1. juli bliver alle spil-data slettet permanent.

Microsoft udsender dog en sidste opdatering til spillet. Den er netop blevet udsendt.

“Vi håber, at justeringerne [i den nye opdatering, red] vil gøre det muligt for dig at udforske, skabe og bygge mere - mens du opholder dig i sikkerhed inden døre,” lyder det fra Microsoft.

Du finder hele beskeden fra Microsoft om Minecraft Earths endeligt her.

Microsoft købte svensudviklede Minecraft i 2014 for 14 milliarder kroner og har siden udviklet løbende på det meget udbredte spil.

Læs også:

Derfor investerer Microsoft lige nu milliarder af kroner i spilmarkedet: Her er selskabets ambitiøse gamer-plan

Successpillet Minecraft bliver nu til biograffilm

Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.