Artikel top billede

Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler

Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.

En hel stribe af verdens største bil-producenter er ramt af chip-mangel og er af den grund tvunget til at drosle ned for deres produktion af biler.

De tæller store selskaber som Daimler AG og VW, Honda og Suzuki, Subaru, Ford, Fiat Chrysler og Nissan.

Bilproducenterne er dybt afhængige af chip, som anvendes til en række opgaver i moderne biler - lige fra at håndtere åbning og lukning af elektroniske bagsmække til håndtering af automatisk styring af bilen.

Honda meddeler eksempelvis, at selskabet er nødt til at nedjustere produktionen med 4.000 biler i januar, mens Nissan drosler ned for produktionen af Note-biler med en tredjedel.

Fiat Chrysler lukker midlertidigt en fabrik i Canada, mens Ford sætter en fabrik i Kentucky på stand by.

VW - der er verdens største bilproducent - meddelte fornylig, at problemet skyldes, at chip-producenterne i efteråret omjusterede en del af produktionen af chip over til forbruger-elektronik, og derfor ikke har været klar til bil-selskabernes efterspørgsel.

Det skete dengang, fordi chip-producenterne forventede, at det økonomiske klima ville på bil-producenterne til at skære ned for produktionen.

De er derfor blevet overraskede over bil-producenternes nuværende efterspørgsel.

Honda meddeler til Bloomberg, at Covid19 har ramt chip-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere