Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler

Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.

En hel stribe af verdens største bil-producenter er ramt af chip-mangel og er af den grund tvunget til at drosle ned for deres produktion af biler.

De tæller store selskaber som Daimler AG og VW, Honda og Suzuki, Subaru, Ford, Fiat Chrysler og Nissan.

Bilproducenterne er dybt afhængige af chip, som anvendes til en række opgaver i moderne biler - lige fra at håndtere åbning og lukning af elektroniske bagsmække til håndtering af automatisk styring af bilen.

Honda meddeler eksempelvis, at selskabet er nødt til at nedjustere produktionen med 4.000 biler i januar, mens Nissan drosler ned for produktionen af Note-biler med en tredjedel.

Fiat Chrysler lukker midlertidigt en fabrik i Canada, mens Ford sætter en fabrik i Kentucky på stand by.

VW - der er verdens største bilproducent - meddelte fornylig, at problemet skyldes, at chip-producenterne i efteråret omjusterede en del af produktionen af chip over til forbruger-elektronik, og derfor ikke har været klar til bil-selskabernes efterspørgsel.

Det skete dengang, fordi chip-producenterne forventede, at det økonomiske klima ville på bil-producenterne til at skære ned for produktionen.

De er derfor blevet overraskede over bil-producenternes nuværende efterspørgsel.

Honda meddeler til Bloomberg, at Covid19 har ramt chip-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.