Amazon Web Services tvinger socialt medie offline: Lukker for cloud-supporten

Den sociale medie-app, Parler, er røget offline efter, at Amazon Web Services har trukket stikket til sin cloud-platform.

Det amerikanske sociale medie, Parler, er gået i sort efter, at Amazon Web Services (AWS) har valgt at lukke for adgangen til dets servere.

Parler, der er særdeles populær blandt højreorienterede og Trump-tilhængere, har været afhængige af dets cloud-udbyder, AWS, der indtil nu har hostet hjemmesiden.

Det skriver CNBC.

For nuværende oplever Parler store problemer med at komme op at køre igen, da Apple og Google ligeledes har fjernet appen fra deres app-butikker grundet utallige overtrædelser af retningslinjerne.

Fra AWS lyder det, at man har trukket supporten for Parler, da adskillige af opslag på mediet har direkte opfordret til vold.

Udelukkelsen sker i kølvandet på sidste uges voldelige optøjer i USA, hvor Trump-tilhængere stormede kongressen.

AWS har lørdag 9. januar informeret Parler om, at selskabet ikke længere ville levere cloud-tjenester til det sociale medie fra søndag klokken 23.59. Det fremgår af en intern mail, som CNBC er i besiddelse af.

John Matze, stifter og topchef i Parler, har været ude og fortælle mandag, at Parler-appen vil være nede "længere tid end forventet," da cloud-selskaberne ikke ønsker at samarbejde.

I løbet af weekenden har stifteren ligeledes været ude og fordømme techgiganternes handling på Parler ad flere omgange.

"Vi er verdens sidste håb for ytringsfrihed og fri information. Deres handlinger er uhørte, ubegrundede og absolut modbydelige," skrev han blandt andet.

Læs også: Kaos i kongressen fik de sociale medier til at lukke ned for Trump - men bestod de den store censur-prøve?

Efter optøjerne ved kongressen valgte sociale medier som Facebook og Twitter at udelukke præsidentens profiler. Krtikken gik på, at Donald Trump selv opfordrede sine tilhængere til at demonstrere.

Efter Twitter meldte ud, at Donald Trumps profil var blevet lukket permanent, steg Parler eksplosivt i popularitet.

Appen endte med at være den mest downloadede app i Apples App Store.

Millioner af brugere er iøvrigt kommet til på Parler siden præsidentvalget i november.

Kritkken af Parler, der minder om Twitter i sin opbygning, er gået på, at indholdet ikke moderes, hvilket giver frit slag for konspirationsteorier og opfordringer til vold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Tidligere Mastercard topchef skyder millioner af kroner i dansk fintech-startup: Lander i alt 60 millioner kroner
Den danske fintech virksomhed Cardlay henter 60 millioner kroner fra blandt andet den tidligere Mastercard-chef i Europa Javier Perez. Samtidig træder Perez ind i Cardlays bestyrelse.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.