Amazon Web Services tvinger socialt medie offline: Lukker for cloud-supporten

Den sociale medie-app, Parler, er røget offline efter, at Amazon Web Services har trukket stikket til sin cloud-platform.

Det amerikanske sociale medie, Parler, er gået i sort efter, at Amazon Web Services (AWS) har valgt at lukke for adgangen til dets servere.

Parler, der er særdeles populær blandt højreorienterede og Trump-tilhængere, har været afhængige af dets cloud-udbyder, AWS, der indtil nu har hostet hjemmesiden.

Det skriver CNBC.

For nuværende oplever Parler store problemer med at komme op at køre igen, da Apple og Google ligeledes har fjernet appen fra deres app-butikker grundet utallige overtrædelser af retningslinjerne.

Fra AWS lyder det, at man har trukket supporten for Parler, da adskillige af opslag på mediet har direkte opfordret til vold.

Udelukkelsen sker i kølvandet på sidste uges voldelige optøjer i USA, hvor Trump-tilhængere stormede kongressen.

AWS har lørdag 9. januar informeret Parler om, at selskabet ikke længere ville levere cloud-tjenester til det sociale medie fra søndag klokken 23.59. Det fremgår af en intern mail, som CNBC er i besiddelse af.

John Matze, stifter og topchef i Parler, har været ude og fortælle mandag, at Parler-appen vil være nede "længere tid end forventet," da cloud-selskaberne ikke ønsker at samarbejde.

I løbet af weekenden har stifteren ligeledes været ude og fordømme techgiganternes handling på Parler ad flere omgange.

"Vi er verdens sidste håb for ytringsfrihed og fri information. Deres handlinger er uhørte, ubegrundede og absolut modbydelige," skrev han blandt andet.

Læs også: Kaos i kongressen fik de sociale medier til at lukke ned for Trump - men bestod de den store censur-prøve?

Efter optøjerne ved kongressen valgte sociale medier som Facebook og Twitter at udelukke præsidentens profiler. Krtikken gik på, at Donald Trump selv opfordrede sine tilhængere til at demonstrere.

Efter Twitter meldte ud, at Donald Trumps profil var blevet lukket permanent, steg Parler eksplosivt i popularitet.

Appen endte med at være den mest downloadede app i Apples App Store.

Millioner af brugere er iøvrigt kommet til på Parler siden præsidentvalget i november.

Kritkken af Parler, der minder om Twitter i sin opbygning, er gået på, at indholdet ikke moderes, hvilket giver frit slag for konspirationsteorier og opfordringer til vold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.