Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon Web Services tvinger socialt medie offline: Lukker for cloud-supporten

Den sociale medie-app, Parler, er røget offline efter, at Amazon Web Services har trukket stikket til sin cloud-platform.

Det amerikanske sociale medie, Parler, er gået i sort efter, at Amazon Web Services (AWS) har valgt at lukke for adgangen til dets servere.

Parler, der er særdeles populær blandt højreorienterede og Trump-tilhængere, har været afhængige af dets cloud-udbyder, AWS, der indtil nu har hostet hjemmesiden.

Det skriver CNBC.

For nuværende oplever Parler store problemer med at komme op at køre igen, da Apple og Google ligeledes har fjernet appen fra deres app-butikker grundet utallige overtrædelser af retningslinjerne.

Fra AWS lyder det, at man har trukket supporten for Parler, da adskillige af opslag på mediet har direkte opfordret til vold.

Udelukkelsen sker i kølvandet på sidste uges voldelige optøjer i USA, hvor Trump-tilhængere stormede kongressen.

AWS har lørdag 9. januar informeret Parler om, at selskabet ikke længere ville levere cloud-tjenester til det sociale medie fra søndag klokken 23.59. Det fremgår af en intern mail, som CNBC er i besiddelse af.

John Matze, stifter og topchef i Parler, har været ude og fortælle mandag, at Parler-appen vil være nede "længere tid end forventet," da cloud-selskaberne ikke ønsker at samarbejde.

I løbet af weekenden har stifteren ligeledes været ude og fordømme techgiganternes handling på Parler ad flere omgange.

"Vi er verdens sidste håb for ytringsfrihed og fri information. Deres handlinger er uhørte, ubegrundede og absolut modbydelige," skrev han blandt andet.

Læs også: Kaos i kongressen fik de sociale medier til at lukke ned for Trump - men bestod de den store censur-prøve?

Efter optøjerne ved kongressen valgte sociale medier som Facebook og Twitter at udelukke præsidentens profiler. Krtikken gik på, at Donald Trump selv opfordrede sine tilhængere til at demonstrere.

Efter Twitter meldte ud, at Donald Trumps profil var blevet lukket permanent, steg Parler eksplosivt i popularitet.

Appen endte med at være den mest downloadede app i Apples App Store.

Millioner af brugere er iøvrigt kommet til på Parler siden præsidentvalget i november.

Kritkken af Parler, der minder om Twitter i sin opbygning, er gået på, at indholdet ikke moderes, hvilket giver frit slag for konspirationsteorier og opfordringer til vold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere