Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.

Sammen med otte andre virksomheder er den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi den seneste, der er blevet blacklistet af det amerikanske forsvarsministerium.

De ni virksomhed, der blev udelukket fra forretninger med USA torsdag påstås at være kinesiske militærvirksomheder ifølge ministeriet.

Det skriver erhversmediet Bloomberg.

Xiaomi har siden tredje kvartal sidste år været verdens tredje største smartphoneproducent, hvor tech-selskabet overhalede Apple og lagde sig lige under Huawei og Samsung.

Den sorte liste
Tilbage i november underskrev den amerikanske præsident Donald Trump en bekendtgørelse, der skulle træde i kraft i januar, for at forhindre investeringer i virksomheder, der blev udpeget som støtte til indsatsen fra Kinas militær-, efterretnings- og sikkerhedsapparater.

En af de virksomheder, som bekendtgørelsen havde til mål at regulere indenfor USA var Huawei, som flere lande – herunder Danmark – er begyndt at tage sine lovmæssige forholdsregler mod.

Læs også: Kaos inden ny telelov: Forsvarsministeriet kan ikke udlevere en udtømmende liste på lande, som teleindustrien må handle med

Også Kinas største chipproducent SMIC og landets tre største teleoperatører er blandt målene på USA's liste.

Den nye udelukkelses-liste skal ikke forveksles med den i forvejen eksisterende liste, der i handelsministeriet allerede udelukker Huawei, DJI, SenseTime og andre kinesiske teknologivirksomheder fra amerikanske leverandører på grund af nationale sikkerhedshensyn.

Meget i stil med den nye telelov, som den danske regering i øjeblikket har i høring, der skal udelukke de danske teleselskaber fra at indgå aftaler med bestemte leverandører ud fra et sæt kriterier.

Læs også: Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her

Xiaomi afviser at være kontrolleret af Kinas regering
Xiaomi afviser dog, at det ejes, kontrolleres eller er tilknyttet det kinesiske militær, samt at det er et kommunistisk militærselskab.

Virksomheden vil arbejde hen imod at beskytte selskabets og dets aktionærers interesser, oplyser en Xiaomi-talsmand i en erklæring.

For andre selskaber – China Mobile, China Unicom og China Telecom – der er havnet på USA's sorte liste, endte New York Stock Exchange med at annullere deres børsnotering.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.