Artikel top billede

Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.

Sammen med otte andre virksomheder er den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi den seneste, der er blevet blacklistet af det amerikanske forsvarsministerium.

De ni virksomhed, der blev udelukket fra forretninger med USA torsdag påstås at være kinesiske militærvirksomheder ifølge ministeriet.

Det skriver erhversmediet Bloomberg.

Xiaomi har siden tredje kvartal sidste år været verdens tredje største smartphoneproducent, hvor tech-selskabet overhalede Apple og lagde sig lige under Huawei og Samsung.

Den sorte liste

Tilbage i november underskrev den amerikanske præsident Donald Trump en bekendtgørelse, der skulle træde i kraft i januar, for at forhindre investeringer i virksomheder, der blev udpeget som støtte til indsatsen fra Kinas militær-, efterretnings- og sikkerhedsapparater.

En af de virksomheder, som bekendtgørelsen havde til mål at regulere indenfor USA var Huawei, som flere lande – herunder Danmark – er begyndt at tage sine lovmæssige forholdsregler mod.

Læs også: Kaos inden ny telelov: Forsvarsministeriet kan ikke udlevere en udtømmende liste på lande, som teleindustrien må handle med

Også Kinas største chipproducent SMIC og landets tre største teleoperatører er blandt målene på USA's liste.

Den nye udelukkelses-liste skal ikke forveksles med den i forvejen eksisterende liste, der i handelsministeriet allerede udelukker Huawei, DJI, SenseTime og andre kinesiske teknologivirksomheder fra amerikanske leverandører på grund af nationale sikkerhedshensyn.

Meget i stil med den nye telelov, som den danske regering i øjeblikket har i høring, der skal udelukke de danske teleselskaber fra at indgå aftaler med bestemte leverandører ud fra et sæt kriterier.

Læs også: Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her

Xiaomi afviser at være kontrolleret af Kinas regering

Xiaomi afviser dog, at det ejes, kontrolleres eller er tilknyttet det kinesiske militær, samt at det er et kommunistisk militærselskab.

Virksomheden vil arbejde hen imod at beskytte selskabets og dets aktionærers interesser, oplyser en Xiaomi-talsmand i en erklæring.

For andre selskaber – China Mobile, China Unicom og China Telecom – der er havnet på USA's sorte liste, endte New York Stock Exchange med at annullere deres børsnotering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere