Artikel top billede

Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.

Sammen med otte andre virksomheder er den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi den seneste, der er blevet blacklistet af det amerikanske forsvarsministerium.

De ni virksomhed, der blev udelukket fra forretninger med USA torsdag påstås at være kinesiske militærvirksomheder ifølge ministeriet.

Det skriver erhversmediet Bloomberg.

Xiaomi har siden tredje kvartal sidste år været verdens tredje største smartphoneproducent, hvor tech-selskabet overhalede Apple og lagde sig lige under Huawei og Samsung.

Den sorte liste

Tilbage i november underskrev den amerikanske præsident Donald Trump en bekendtgørelse, der skulle træde i kraft i januar, for at forhindre investeringer i virksomheder, der blev udpeget som støtte til indsatsen fra Kinas militær-, efterretnings- og sikkerhedsapparater.

En af de virksomheder, som bekendtgørelsen havde til mål at regulere indenfor USA var Huawei, som flere lande – herunder Danmark – er begyndt at tage sine lovmæssige forholdsregler mod.

Læs også: Kaos inden ny telelov: Forsvarsministeriet kan ikke udlevere en udtømmende liste på lande, som teleindustrien må handle med

Også Kinas største chipproducent SMIC og landets tre største teleoperatører er blandt målene på USA's liste.

Den nye udelukkelses-liste skal ikke forveksles med den i forvejen eksisterende liste, der i handelsministeriet allerede udelukker Huawei, DJI, SenseTime og andre kinesiske teknologivirksomheder fra amerikanske leverandører på grund af nationale sikkerhedshensyn.

Meget i stil med den nye telelov, som den danske regering i øjeblikket har i høring, der skal udelukke de danske teleselskaber fra at indgå aftaler med bestemte leverandører ud fra et sæt kriterier.

Læs også: Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her

Xiaomi afviser at være kontrolleret af Kinas regering

Xiaomi afviser dog, at det ejes, kontrolleres eller er tilknyttet det kinesiske militær, samt at det er et kommunistisk militærselskab.

Virksomheden vil arbejde hen imod at beskytte selskabets og dets aktionærers interesser, oplyser en Xiaomi-talsmand i en erklæring.

For andre selskaber – China Mobile, China Unicom og China Telecom – der er havnet på USA's sorte liste, endte New York Stock Exchange med at annullere deres børsnotering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere