Artikel top billede

Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.

Sammen med otte andre virksomheder er den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi den seneste, der er blevet blacklistet af det amerikanske forsvarsministerium.

De ni virksomhed, der blev udelukket fra forretninger med USA torsdag påstås at være kinesiske militærvirksomheder ifølge ministeriet.

Det skriver erhversmediet Bloomberg.

Xiaomi har siden tredje kvartal sidste år været verdens tredje største smartphoneproducent, hvor tech-selskabet overhalede Apple og lagde sig lige under Huawei og Samsung.

Den sorte liste

Tilbage i november underskrev den amerikanske præsident Donald Trump en bekendtgørelse, der skulle træde i kraft i januar, for at forhindre investeringer i virksomheder, der blev udpeget som støtte til indsatsen fra Kinas militær-, efterretnings- og sikkerhedsapparater.

En af de virksomheder, som bekendtgørelsen havde til mål at regulere indenfor USA var Huawei, som flere lande – herunder Danmark – er begyndt at tage sine lovmæssige forholdsregler mod.

Læs også: Kaos inden ny telelov: Forsvarsministeriet kan ikke udlevere en udtømmende liste på lande, som teleindustrien må handle med

Også Kinas største chipproducent SMIC og landets tre største teleoperatører er blandt målene på USA's liste.

Den nye udelukkelses-liste skal ikke forveksles med den i forvejen eksisterende liste, der i handelsministeriet allerede udelukker Huawei, DJI, SenseTime og andre kinesiske teknologivirksomheder fra amerikanske leverandører på grund af nationale sikkerhedshensyn.

Meget i stil med den nye telelov, som den danske regering i øjeblikket har i høring, der skal udelukke de danske teleselskaber fra at indgå aftaler med bestemte leverandører ud fra et sæt kriterier.

Læs også: Regeringen vil udelukke bestemte it-leverandører fra kritisk infrastruktur med nyt lovforslag: Se hele forslaget her

Xiaomi afviser at være kontrolleret af Kinas regering

Xiaomi afviser dog, at det ejes, kontrolleres eller er tilknyttet det kinesiske militær, samt at det er et kommunistisk militærselskab.

Virksomheden vil arbejde hen imod at beskytte selskabets og dets aktionærers interesser, oplyser en Xiaomi-talsmand i en erklæring.

For andre selskaber – China Mobile, China Unicom og China Telecom – der er havnet på USA's sorte liste, endte New York Stock Exchange med at annullere deres børsnotering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere