Artikel top billede

Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Forstå Intels helt store dilemma for det kommende årti
  • Se, hvilke spor Intel ellers kunne vælge
1.418
7:15 min
Få virksomheder har som chip-giganten Intel haft evnen og lejligheden til at definere og dominere it-branchens udvikling igennem det sidste halve århundrede.

Lige fra en af historiens allerførste mikro-processorer (Intel 4004) til i dag, har Intel været en dominerende spiller, når det gælder halvleder-udvikling og -produktion.

Den seneste årrække, har dog været drøj for selskabet, som kulminerede i et forfærdeligt 2020.

2021 lægger dog op til forandring. Blot halvanden uge ind i det nye år, blev det til et farvel til administrerende direktør Bob Swan, som næste måned vil blive afløst af it-darlingen Pat Gelsinger fra VMWare.

Som med enhver anden supertanker, bliver det ikke nogen let opgave at styre Intel mod en ny kurs, særligt når den første bundne opgave bliver at få selskabet på ret køl igen.

Fremtiden er yderst usikker for giganten, som står med flere svære valg for sig – men som stadig bør se nogle muligheder for at sikre sig en ny rolle.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter