Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook vil udvide datacenter i Odense med kæmpebyggeri / Apple lukker 20 butikker / Signal ramt af tekniske problemer efter millioner af nye brugere

Facebook vil udvide datacenter i Odense med kæmpebyggeri. Apple lukker 20 butikker. Amazon-ansatte skal stemme om fagforening. Apple TV+ forlænger gratis streaming. Signal ramt af tekniske problemer efter millioner af nye brugere. DuckDuckGo når milepæl. Danskere presses til at købe ting på nettet.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Dit morgenfriske nyhedsoverblik er i dag leveret af Alexander Haslund.

Rigtig god læselyst.

Facebook vil udvide datacenter i Odense med kæmpebyggeri

Facebook er klar til at udvide sit datacenter i Odense med to datahaller på i alt 95.000 kvadratmeter, hvilket vil fordoble størrelsen på Facebooks byggeri i Odense til samlet 200.000 kvadratmeter.

Det skriver TV2 Fyn.

Byggeplanerne, som første gang blev omtalt tilbage i november, fremgår nu endnu en gang af en dagsordenen for det kommende møde i By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

For at få opført kæmpebygningen, der bliver op til 20 meter høj, skal to mindre fredskovarealer fældes, men Facebook har lovet at plante dobbelt så meget skov "et andet sted".

Facebooks kommunikationschef for Norden, Peter Münster, siger til TV2 Fyn, at der endnu ikke er truffet beslutning om en eventuel udvidelse.

Apple lukker 20 butikker

Apple lukker mere end 20 butikker i de tre amerikanske stater, Texas, Georgia og North Carolina som direkte konsekvens af en øget smitteudbrud af corona.

Ifølge Apples hjemmeside lukkede butikkerne fra lørdag.

Det skriver Bloomberg.

Over den seneste måneder har Apple lukket flere af sine omkring 500 butikker i verden - blandt andet er mere end 50 butikker i Californien lukket.

Apple har også midlertidigt lukket sine butikker i Washington-området forud for indsættelsen af USA's næste præsident, Joe Biden, i denne uge.

Amazon-ansatte skal stemme om fagforening

Næste måned har tusindvis af Amazon-ansætte i den amerikanske delstat Alabama mulighed for at tilslutte sig en fagforening hos Amazon.

Det vil blive den første større afstemning om en fagforening hos giganten i USA, hvor Amazon har haft et anstrengt forhold til fagbevægelser.

Det skriver New York Times.

En stor del af 6.200 ansatte i Amazons varehus-faciliteter i Bessemer, Alabama, kan potentielt bakke op om fagforeningen.

I Europa, hvor Amazons medarbejdere i langt højere grad er repræsenteret af fagforeninger, er handelsgiganten under anklage fra EU-parlamentarikere for at udspionere politikere med tilknytning til fagbevægelser.

Apple TV+ forlænger gratis streaming

Da Apple 1. november 2019 lancerede sin længe ventede streaming-sats blev den fulgt op af 12 måneder gratis Apple TV+ for enheder købt efter 10. september 2019.

Senest forlængede Apple perioden til februar 2021.

Nu smider Apple igen et par måneder oven i tilbuddet, så de gratis abonnementer, der skulle udløbe mellem februar og juni, nu løber frem til juli 2021, skriver TechCrunch.

Betaler du allerede for Apple TV+ eller har det som en del af en Apple One-pakken, får du i perioden en kredit på knap fem dollar per måned indtil udgangen af ​​juni, lyder det ifølge mediet.

Signal ramt af tekniske problemer efter millioner af nye brugere

Signal har gendannet sine tjenester efter, at have oplevet store tekniske vanskeligheder fredag, som følge af være blevet oversvømmet af nye bruger.

Det skriver Reuters.

"Vi har tilføjet nye servere og ekstra kapacitet i et rekordtempo hver eneste dag denne uge nonstop, men i dag oversteg selv vores mest optimistiske fremskrivninger. Millioner på millioner af nye brugere sender en besked om, at fortrolighed betyder noget. Vi sætter pris på din tålmodighed," skriver Signal i et tweet.

Signal har oplevet en voldsom tilgang af nye bruger, efter at den rivaliserende besked-app WhatsApp meddelte en kontroversielt ændring af sine fortrolighedsbetingelser, hvilket krævede at WhatsApp-brugere delte deres data med både Facebook og Instagram.

Brugere af Signal, der som WhatsApp også slår sig op på privacy, vil muligvis se fejl i nogle chats som en bivirkning af de tekniske problemer.

Men de vil blive løst i næste opdatering af appen, lyder det fra Signal i et tweet.

DuckDuckGo når milepæl

Der er for tiden tilsyneladende god vind for de tjenester og services, der markedsfører sig inden for privacy.

For den privacy-fokuserede søgemaskinen DuckDuckGo har haft en stor stigning i antallet af søgninger.

Søgemaskinen målte for en ugen siden sin første dag med over 100 millioner søgninger, skriver Zdnet.

Det er første gang, siden virksomheden blev etableret for 12 år siden.

DuckDuckGo har siden august 2020 registreret mere end to milliarder søgninger om måneden.

Danskere presses til at købe ting på nettet

"Tilbuddet udløber om en time og 19 minutter" eller "bestil nu, kun tre varer tilbage".

Sådanne psykologiske virkemidler bliver vi i stigende grad præsenteret for, når vi handler på internettet.

Og det virker tilsyndeladende over for nogle - for hver tredje dansker melder, at de har oplevet at give efter for presset.

Det viser en ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Det er naturligt at føle sig presset, hvis man støder på udsagn som 'tiden er knap' eller 'kun tre tilbage'. Et godt, men simpelt råd er, at du slår koldt vand i blodet, før du giver efter for det, der synes som et godt tilbud. Undersøg prisen flere steder, og overvej, om det reelt er et godt tilbud," lyder det fra Mette Rose Skaksen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, i en meddelelse.

Styrelsen slår samtidig fast, at virksomheder ikke må markedsføre sine produkter med urigtige oplysninger, hvorfor udsagnene skal være sande.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har tidligere kortlagt, at der i 2018 var næsten 200 digitale platforme, som formidlede køb, salg og udlejning i Danmark. Blandt de mest benyttede platforme med fokus på køb og salg i Danmark er AppStore, Just Eat, Zalando, Hotels.com, Booking.com og Den Blå Avis.