Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

Mærsks blockchain-projekt har fået gennembrud i kølvandet på coronakrise

Tradelens, Mærsks blockchain-sats i samarbejde med IBM, har fået sit gennembrud, hvor omkring 200 partner nu er tilknyttet.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s blockchain-baserede shippingplatform har fået sit kommercielle gennembrud.

Omkring 200 parter er i dag tilknyttet platformen, herunder 135 havneterminaler og 11 rederier, der samlet sidder på over 50 procent af den globale handel.

Det skriver Børsen.

Senest er store rederier som CMA CGM og MSC tilsluttet sig.

Virksomhedens direktør Mike White aner nu en god mulighed for vækst på toplinjen efter en coronakrise, der har vist mange sorte huller i virksomhedernes logistikkæder.

"Vi har betalende kunder, men vi skal fortsætte med at udvide vores økosystem og få flere kunder med ombord, og konverteret dem der er i testfasen. Hvis vi gør det, vil vi se en god omsætningsvækst," siger Mike White til Børsen.

Læs også: Mærsks blockchain-projekt er køreklar efter nytår

Han fortæller, at Tradelens i gennemsnit kan spare rederne på en enkelt afskibning for 33 minutter på e-mail, telefonopkald og manuel sporing.

Tradelens blev grundlagt tilbage i 2017.

Tradelens er en neutral platform, der har som mål at gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtigere og mere effektiv måde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere