Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

Mærsks blockchain-projekt har fået gennembrud i kølvandet på coronakrise

Tradelens, Mærsks blockchain-sats i samarbejde med IBM, har fået sit gennembrud, hvor omkring 200 partner nu er tilknyttet.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s blockchain-baserede shippingplatform har fået sit kommercielle gennembrud.

Omkring 200 parter er i dag tilknyttet platformen, herunder 135 havneterminaler og 11 rederier, der samlet sidder på over 50 procent af den globale handel.

Det skriver Børsen.

Senest er store rederier som CMA CGM og MSC tilsluttet sig.

Virksomhedens direktør Mike White aner nu en god mulighed for vækst på toplinjen efter en coronakrise, der har vist mange sorte huller i virksomhedernes logistikkæder.

"Vi har betalende kunder, men vi skal fortsætte med at udvide vores økosystem og få flere kunder med ombord, og konverteret dem der er i testfasen. Hvis vi gør det, vil vi se en god omsætningsvækst," siger Mike White til Børsen.

Læs også: Mærsks blockchain-projekt er køreklar efter nytår

Han fortæller, at Tradelens i gennemsnit kan spare rederne på en enkelt afskibning for 33 minutter på e-mail, telefonopkald og manuel sporing.

Tradelens blev grundlagt tilbage i 2017.

Tradelens er en neutral platform, der har som mål at gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtigere og mere effektiv måde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere