Artikel top billede

(Foto: Foto: Mærsk)

Mærsks blockchain-projekt er køreklar efter nytår

Den danske containerselskab Mærsks blockchain samarbejde med IBM er på trapperne, det løfter topchef Søren Skou nu sløret for.

Fra nytår skal rederigiganten Mærsks blockchain-projekt, Tradelens, være økonomisk aktivt.

Det fastslår den danske virksomheds topchef Søren Skou nu efter projektet har været længe undervejs.

“Vi er på vej til at have rigtige betalende kunder. I det kommende år skal vi se egentlig omsætningsvækst i Tradelens, og at det faktisk er et produkt, som kunderne vil have,” siger Søren Skou til Børsen.

Tradelens er navnet på projektet som altså skal levere en vækst allerede fra om en måned.

Læs også: Dansk blockchain-projekt henter ny topchef fra Mærsk-selskab: Skal afløse tidligere dansk top-CIO

Projektet har allerede fået opbakning fra en række øvrige rederier verden over, som altså medler sig under fanerne på projektet.

Det betyder, at halvdelen af verdens containerrederier er en del af Mærsks samarbejde med it-giganten IBM.

“Tilføjelsen af flere af de verdens førende shipping-virksomheder til platformen vil bidrage til, at en endnu større del af kunderne i den globale logistikkæde vil få adgang til digitaliseringens fordele og bidrage med nye muligheder for det voksende antal brugere af Tradelens,” lød det Vincent Clerc, der er kommerciel direktør hos Mærsk, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Mærsk og IBM’s blockchain-platform får opbakning fra to nye shipping-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere