Artikel top billede

(Foto: / Picasa)

Ny Intel-CEO med offensiv udmelding: 'Skal være bedre end Apple'

Pat Gelsinger, Intels nye CEO, vil sætte Intel tilbage i toppen af chip-markedet. "Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller," siger han.

Intels chips skal være langt bedre.

Sådan lød udmeldingen fra Intels nye CEO Pat Gelsinger, der overtager roret hos chip-giganten 15. februar 2021 som afløser for Bob Swan.

Selvom Pat Gelsinger først begynder i næste måned, har han over for sine mange nye ansatte løftet lidt af sløret for sine planer med virksomheden.

Intel skal sætte sig på toppen af chip-markedet og være bedre end eksempelvis Apple, der har hovedkontor i Cupertino.

"Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller. Vi skal være så gode i fremtiden," lød det fra Pat Gelsinger til sine Intel-medarbejdere.

Det skriver The Verge.

Intel har mødt en voldsom konkurrence fra Apple og AMD over den seneste tid.

Apple har med sine nye M-processor gjort sig mere uafhængig fra Intel, mens ærkerivalen AMD har stor succes med sine konkurrerende Ryzen-processorer.

Når Pat Gelsinger overtager tøjlerne hos Intel 15. februar skal han derfor udstikke en ny kurs for et Intel, der har mistet sin tidligere dominerende position.

Læs mere om det her: Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Efter kun to år på topchef-posten blev Bob Swan blevet fyret fra Intel i seneste uge.

Hans afgang skete efter et massivt pres fra hedgefonden Third Point, der er storaktionær i Intel.

Third Point opfordrede samtidig selskabets bestyrelse til at foretage omfattende ændringer i selskabet for at genvinde halvleder-kæmpens position, som den dominerende på chip-markedet.

Læs mere: Bob Swan fyret som topchef i Intel: VMWare-CEO bliver ny øverstbefalende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere