Artikel top billede

Ny Intel-CEO med offensiv udmelding: 'Skal være bedre end Apple'

Pat Gelsinger, Intels nye CEO, vil sætte Intel tilbage i toppen af chip-markedet. "Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller," siger han.

Intels chips skal være langt bedre.

Sådan lød udmeldingen fra Intels nye CEO Pat Gelsinger, der overtager roret hos chip-giganten 15. februar 2021 som afløser for Bob Swan.

Selvom Pat Gelsinger først begynder i næste måned, har han over for sine mange nye ansatte løftet lidt af sløret for sine planer med virksomheden.

Intel skal sætte sig på toppen af chip-markedet og være bedre end eksempelvis Apple, der har hovedkontor i Cupertino.

"Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller. Vi skal være så gode i fremtiden," lød det fra Pat Gelsinger til sine Intel-medarbejdere.

Det skriver The Verge.

Intel har mødt en voldsom konkurrence fra Apple og AMD over den seneste tid.

Apple har med sine nye M-processor gjort sig mere uafhængig fra Intel, mens ærkerivalen AMD har stor succes med sine konkurrerende Ryzen-processorer.

Når Pat Gelsinger overtager tøjlerne hos Intel 15. februar skal han derfor udstikke en ny kurs for et Intel, der har mistet sin tidligere dominerende position.

Læs mere om det her: Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Efter kun to år på topchef-posten blev Bob Swan blevet fyret fra Intel i seneste uge.

Hans afgang skete efter et massivt pres fra hedgefonden Third Point, der er storaktionær i Intel.

Third Point opfordrede samtidig selskabets bestyrelse til at foretage omfattende ændringer i selskabet for at genvinde halvleder-kæmpens position, som den dominerende på chip-markedet.

Læs mere: Bob Swan fyret som topchef i Intel: VMWare-CEO bliver ny øverstbefalende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.