Artikel top billede

(Foto: / Picasa)

Ny Intel-CEO med offensiv udmelding: 'Skal være bedre end Apple'

Pat Gelsinger, Intels nye CEO, vil sætte Intel tilbage i toppen af chip-markedet. "Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller," siger han.

Intels chips skal være langt bedre.

Sådan lød udmeldingen fra Intels nye CEO Pat Gelsinger, der overtager roret hos chip-giganten 15. februar 2021 som afløser for Bob Swan.

Selvom Pat Gelsinger først begynder i næste måned, har han over for sine mange nye ansatte løftet lidt af sløret for sine planer med virksomheden.

Intel skal sætte sig på toppen af chip-markedet og være bedre end eksempelvis Apple, der har hovedkontor i Cupertino.

"Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller. Vi skal være så gode i fremtiden," lød det fra Pat Gelsinger til sine Intel-medarbejdere.

Det skriver The Verge.

Intel har mødt en voldsom konkurrence fra Apple og AMD over den seneste tid.

Apple har med sine nye M-processor gjort sig mere uafhængig fra Intel, mens ærkerivalen AMD har stor succes med sine konkurrerende Ryzen-processorer.

Når Pat Gelsinger overtager tøjlerne hos Intel 15. februar skal han derfor udstikke en ny kurs for et Intel, der har mistet sin tidligere dominerende position.

Læs mere om det her: Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Efter kun to år på topchef-posten blev Bob Swan blevet fyret fra Intel i seneste uge.

Hans afgang skete efter et massivt pres fra hedgefonden Third Point, der er storaktionær i Intel.

Third Point opfordrede samtidig selskabets bestyrelse til at foretage omfattende ændringer i selskabet for at genvinde halvleder-kæmpens position, som den dominerende på chip-markedet.

Læs mere: Bob Swan fyret som topchef i Intel: VMWare-CEO bliver ny øverstbefalende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere