Artikel top billede

3Shape vinder kæmpekontrakt i USA foran ærkerival

Den fremadstormende danske it-virksomhed 3Shape med speciale i tandlæger har vundet sin største aftale nogensinde foran sin ærkerival.

Den danske teknologivirksomhed 3Shape, der står bag 3D-scannere og software til tandlæger, har sikret sig en kæmpeaftale på det amerikanske marked.

Det skriver Finans.

Aftalen, der er den største for 3Shape nogensinde, indebærer, at selskabet skal levere udstyr og software til Aspen Dental, der står bag 900 tandlægeklinikker.

"Det er med afstand den største enkeltstående kontrakt i 3Shapes historie, og det vil betyde rigtig meget for at øge vores markedsandel på det amerikanske marked. Vi tror, at vi med den her aftale kommer til at øge vores markedsandel to til tre procentpoint i indeværende år," siger Jakob Just-Bomholt, CEO for 3Shape, til Finans.

Kontrakten landede 3Shape foran sin største konkurrent, amerikanske Align Technologies, som 3Shape i de seneste år har haft dyre juridiske slagsmål med grundet flere søgsmål.

3Shape - der i 2020 havde omkring 1.600 medarbejdere - omsatte i seneste i 2018 for godt 1,6 milliarder kroner, hvor selskabet landede et overskud på knap 211 millioner kroner.

Jakob Just-Bomholt, der ikke vil komme ind på værdien af aftalen, blev direktør for 3Shape i juni 2020.

Det kan du læse mere om her: Falck-direktør bliver CEO i fremadstormende dansk it-firma: Tiltræder efter sommerferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere