Citrix køber projektledelsesværktøj i stor milliard-handel

I en handel til 14 milliarder kroner har Citrix opkøbt projektledelses-værktøjet Wrike.

Det amerikanske it-selskab Citrix har købt det enterprise-fokuserede softwareselskab Wrike i en handel til 2,25 milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 14 milliarder kroner.

Det oplyser Citrix i en pressemeddelelse.

Wrike har siden 2019 været ejet af kapitalfonden Vista Equity Partners.

Parterne forventer at handlen bliver endeligt gennemført i løbet af første halvdel af 2021.

Wrike er en platform til projektledelse, der baserer sig på en software-as-a-service-model.

Platformen giver blandt andet brugerne overblik over de forskellige i gangværende projekter, workflows og deadlines, der arbejdes med i den enkelte virksomhed.

Har prominente kunder
Ifølge mediet Venturebeat har Wrike en række prominente kunder. Her i blandt Google, Dell og AirBnb.

Citrix hører hjemme i Santa Clara i Californien, og kendt for at have mange store selskaber i sine kundedatabase. SAP, HP og Deloitte er blot nogle af de store selskaber, der bruger Citrix software.

Selskabets danske landechef Annette Vainer har tidligere anslået over for Computerworld, at 90 procent af de 500 største danske virksomheder er Citrix-kunder. Men ifølge hende arbejder selskabet i dag målrettet på også at få flere mindre kunder

"Mange startups har i dag et globalt marked. De har brug for internet, der fungerer 24 timer i døgnet. De skal have en kort svartid, og det kan godt være, at de kun har 10 medarbejdere, men mange af dem opererer globalt og har en løsning, der skal være oppe hele tiden. Dem vil vi gerne have fat i, så de er også relevante," har hun tidligere fortalt til Computerworld.

Læs også:
Citrix-direktør går på jagt efter en helt ny slags kunder: "Mange vil gerne have flere store kunder, men for Citrix er det lige omvendt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.