Han anlagde sager mod mindst 1.000 borgere: Nu bliver advokaten i stor fildelingssag selv anklaget for bedrageri

For tre år siden startede en sag om bøder til en stor gruppe danske borgere, for at have downloadet og delt filer på nettet. Nu står advokaten, der førte sagerne, selv for skud, anklaget for bedrageri.

Fra 2017 førte advokaten Jeppe Brogaard Clausen fra Njord Law Firm en større sag for to udenlandske klienter, der beskyldte mere end 1.000 danskere for at havde downloadet og delt spille- og pornofilm på ulovlig vis.

Jeppe Brogaard Clausen anlagde et krav mod de sagsøgte om at betale 7.500 kroner for de ulovlige delinger og download. Men Berlingske skriver i dag, at der er tale om groft bedrageri for 7,5 millioner kroner.

Anklagerne mod Brogaard Clausen går på, at advokaten har fået "uberettiget vinding" ud af sagerne ved at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse.

De ulovlige aktiviteter, der angiveligt skulle være løbet fra april 2017 til december 2020, indeholder også en uberretiget høj retsafgift og advokatregninger for arbejde, der aldrig er blevet udført i forbindelse med sagen.

Også advokatvirksomheden Njord Law Firm er sigtet i sagen, for at have mulliggjort Clausens bedrageri.

"Overdrevet og langt ude"
Administrerende partner i Njord Law Firm, Lars Lokdam, siger til Berlingske:

"Det er overdrevet og langt ude. Der er ikke begået noget ulovligt hos os, det er vi helt sikre på."

I flere af sagerne om ulovlig fildeling er erstatsningskravene blevet afvist af både by- og landsret.


mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.