EU uddeler millionbøder til spil-selskaber for geo-blocking i Europa: Har blokeret for handel på tværs af landegrænser

EU stanger millionbøder ud til seks streaming-selskaber for at have anvendt geo-blocking i Europa med selskabet bag Steam i central rolle.

Seks store spil-selskaber skal til lommerne og betale millionbøder til EU for at have anvendt geo-blocking i stor stil i Europa.

Det betyder, at de har opdelt det europæiske marked i forskellige zoner, hvor der har været forskellige forhold for de brugerne.

Det er i strid med de europæiske konkurrenceregler, der tilskriver, at det skal være muligt at købe varer og produkter ind på tværs af de europæiske landegrænser.

Tilsammen skal de seks selskaber betale 7,8 millioner euro i bøde.

En bøde 1,6 millioner euro går til Valve, der er selskabet bag den store streaming-tjeneste Steam, som er det eneste af de pågældende selskaber, der ikke har samarbejdet med EU i sagen.

De øvrige fem selskaber er Bandai Namco (340.000 euro i bøde), Capcom (396.000 euro i bøde), Focus Home (2,9 millioner euro i bøde), Koch Media (977.000 euro i bøde) og ZeniMax (1,6 millioner euro i bøde)

Valve spiller en central rolle, i det selskabet har leveret indhold til de øvrige selskaber, der har fungeret som forhandlere af Valves produkter.

De fem selskaber er af Valve blevet tilbudt en såkaldt territorie kontrol-funktion, der har gjort det muligt for dem at opsætte geografiske restriktioner, som har betydet, at brugerne ikke kunne aktivere købte spil uden for bestemte geografiske områder.

Ifølge konkurrencekommissær Margrethe Vestager er bøderne en påmindelse om, at “selskaber ikke kontraktmæssigt på forhindre handel på tværs af landegrænser” i EU.

“Det frarøver de europæiske forbrugere fordelen ved det indre marked i EU og for muligheden for at lede efter det mest fordelagtige tilbud i EU,” siger hun.

Du kan læse en nærmere gennemgang af sagen hos EU-Kommissionen her.
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.