Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU uddeler millionbøder til spil-selskaber for geo-blocking i Europa: Har blokeret for handel på tværs af landegrænser

EU stanger millionbøder ud til seks streaming-selskaber for at have anvendt geo-blocking i Europa med selskabet bag Steam i central rolle.

Seks store spil-selskaber skal til lommerne og betale millionbøder til EU for at have anvendt geo-blocking i stor stil i Europa.

Det betyder, at de har opdelt det europæiske marked i forskellige zoner, hvor der har været forskellige forhold for de brugerne.

Det er i strid med de europæiske konkurrenceregler, der tilskriver, at det skal være muligt at købe varer og produkter ind på tværs af de europæiske landegrænser.

Tilsammen skal de seks selskaber betale 7,8 millioner euro i bøde.

En bøde 1,6 millioner euro går til Valve, der er selskabet bag den store streaming-tjeneste Steam, som er det eneste af de pågældende selskaber, der ikke har samarbejdet med EU i sagen.

De øvrige fem selskaber er Bandai Namco (340.000 euro i bøde), Capcom (396.000 euro i bøde), Focus Home (2,9 millioner euro i bøde), Koch Media (977.000 euro i bøde) og ZeniMax (1,6 millioner euro i bøde)

Valve spiller en central rolle, i det selskabet har leveret indhold til de øvrige selskaber, der har fungeret som forhandlere af Valves produkter.

De fem selskaber er af Valve blevet tilbudt en såkaldt territorie kontrol-funktion, der har gjort det muligt for dem at opsætte geografiske restriktioner, som har betydet, at brugerne ikke kunne aktivere købte spil uden for bestemte geografiske områder.

Ifølge konkurrencekommissær Margrethe Vestager er bøderne en påmindelse om, at “selskaber ikke kontraktmæssigt på forhindre handel på tværs af landegrænser” i EU.

“Det frarøver de europæiske forbrugere fordelen ved det indre marked i EU og for muligheden for at lede efter det mest fordelagtige tilbud i EU,” siger hun.

Du kan læse en nærmere gennemgang af sagen hos EU-Kommissionen her.