Google plaffer sine skøre internetballoner ned: Nu er det slut med Project Loon

Over de kommende måneder vil luften sive ud af Googles 'langt ude og satsede' bredbåndsballoner, Project Loon.

Det lød skørt dengang Google og moderselskabets Alphabet i midten af 2013 luftede idéen om at bringe bredbåndsopkoblinger til alle klodens udørkner via opkoblede internet-balloner.

Det var ikke desto mindre idéen med ’Project Loon’, som blev sat i luften i juni 2013 og som i 2018 stod frem som en selvstændig virksomhed under det nye moderselskab, Alphabet.

Alphabet synes dog ikke længere at tro på konceptet, som det selv kalder ’langt ude og satset’, hvorfor det nu afvikles over de kommende måneder, oplyser selskabet på sin blog.

”Til trods for holdets mange tekniske landvindinger over de sidste ni år – hvor vi gjorde ting, som virkede umulige, såsom at navigere med luftballoner i stratosfæren, kreere et mesh-netværk over skyerne samt bygge balloner, der kan modstå forholdene i randen af atmosfæren i mere end et år – så synes vejen til en eventuel kommerciel succes at ligge for langt væk,” forklarer virksomheden.

Læs også: Forstå Google på fem minutter: En overraskende enstrenget virksomhed, der hungrer efter nye græsgange

Trapper ned
Mens Alphabet altså afvikler Loon-programmet, vil moderselskabet sikre, at mange finder nye roller hos enten Alphabet, Google eller ’X’ som er Alphabets samlende organisation for såkaldte ’moonshot’-projekter, langskud som Project Loon, som kan bære frugt på den lange bane.

Tilbage vil være en lille gruppering, som skal sikre at Loon afvikles sikkert og forsvarligt.

Mens dækningen fra bredbåndsballonerne ryger, vil Alphabet forpligte sig til at investere 10 millioner amerikanske dollar i Kenya-baserede non-profit organisationer samt virksomheder med internet, bredbånd, iværksættelse og uddannelse for øje.

Google har i de seneste år skrinlagt flere af sine måneskud, såsom budbringer dronerne, Project wing og smart-kontaktlinserne ’Google Contact Lens’.

Dertil er smeltet salt-batteriteknologien fra Project Malta og det geotermiske energiselskab Dandelion Energy blev frasolgt.

Læs også: Kæmpe søkabel på 12.800 kilometer kan ende som en død sild


mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.