Artikel top billede

Hong Kong (foto: Dan Jensen) (Foto: Dan Jensen)

Kæmpe søkabel på 12.800 kilometer kan ende som en død sild

Amerikanerne dropper brugen af 12.800 kilometer langt superkabel på havets bund på grund af frygt for, at kineserne vil tappe data.

Selv om kablet allerede ligger der, vil amerikanerne ikke tilslutte det: 12.800 kilometer søkabel på havets bund mellem Los Angeles på den amerikanske vestkyst og Hong Hong kan nu ende som en meget lang død sild - i hvert fald i forhold til de oprindelige planer.

Det var ellers ideen, at Hong Kong og USA skulle kobles direkte sammen med Pacific Light Cable Project, der har blandt andet Facebook og Google med i ejerkredsen.

Men amerikanerne er i det betændte politiske klima mellem Kina og USA nu bekymrede for, at kineserne vil tappe data fra kablet.

Det var nemlig planen, at den såkaldte landing station i Hong Kong skulle drives af en af Kinas største ISP’er, Dr Peng Group.

De amerikanske myndigheder meddeler, at de mistænker Dr Peng Group for at have tætte forbindelser til de kinesiske efterretningstjenester.

Og det får nu Pacific Light Cable Company til at droppe sin ansøgning om at tilslutte kablet på amerikansk side.

Istedet satser selskabet nu på tilslutning i Philippinerne og Taiwan.

Søkablet var ellers tænkt som vitalt i Hong Kongs bestræbelser på at blive en ‘digital hub.’

Google har tidligere meddelt, at det store kabel har kapacitet til at levere eksempelvis 80 millioner samtidige HD-videoopkald mellem Los Angeles og Hong Kong.

Læs også:

Google vil bygge gigantisk søkabel mellem USA og Europa

Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Kæmpe fiber-kabel mellem Esbjerg og USA på plads: ”Det eneste, der er at se, efter at have brændt flere milliarder kroner af, er et kloak-dæksel ved strandbredden”