Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Hong Kong (foto: Dan Jensen)

Kæmpe søkabel på 12.800 kilometer kan ende som en død sild

Amerikanerne dropper brugen af 12.800 kilometer langt superkabel på havets bund på grund af frygt for, at kineserne vil tappe data.

Selv om kablet allerede ligger der, vil amerikanerne ikke tilslutte det: 12.800 kilometer søkabel på havets bund mellem Los Angeles på den amerikanske vestkyst og Hong Hong kan nu ende som en meget lang død sild - i hvert fald i forhold til de oprindelige planer.

Det var ellers ideen, at Hong Kong og USA skulle kobles direkte sammen med Pacific Light Cable Project, der har blandt andet Facebook og Google med i ejerkredsen.

Men amerikanerne er i det betændte politiske klima mellem Kina og USA nu bekymrede for, at kineserne vil tappe data fra kablet.

Det var nemlig planen, at den såkaldte landing station i Hong Kong skulle drives af en af Kinas største ISP’er, Dr Peng Group.

De amerikanske myndigheder meddeler, at de mistænker Dr Peng Group for at have tætte forbindelser til de kinesiske efterretningstjenester.

Og det får nu Pacific Light Cable Company til at droppe sin ansøgning om at tilslutte kablet på amerikansk side.

Istedet satser selskabet nu på tilslutning i Philippinerne og Taiwan.

Søkablet var ellers tænkt som vitalt i Hong Kongs bestræbelser på at blive en ‘digital hub.’

Google har tidligere meddelt, at det store kabel har kapacitet til at levere eksempelvis 80 millioner samtidige HD-videoopkald mellem Los Angeles og Hong Kong.

Læs også:

Google vil bygge gigantisk søkabel mellem USA og Europa

Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Kæmpe fiber-kabel mellem Esbjerg og USA på plads: ”Det eneste, der er at se, efter at have brændt flere milliarder kroner af, er et kloak-dæksel ved strandbredden”
Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.