Hong Kong (foto: Dan Jensen)

Kæmpe søkabel på 12.800 kilometer kan ende som en død sild

Amerikanerne dropper brugen af 12.800 kilometer langt superkabel på havets bund på grund af frygt for, at kineserne vil tappe data.

Selv om kablet allerede ligger der, vil amerikanerne ikke tilslutte det: 12.800 kilometer søkabel på havets bund mellem Los Angeles på den amerikanske vestkyst og Hong Hong kan nu ende som en meget lang død sild - i hvert fald i forhold til de oprindelige planer.

Det var ellers ideen, at Hong Kong og USA skulle kobles direkte sammen med Pacific Light Cable Project, der har blandt andet Facebook og Google med i ejerkredsen.

Men amerikanerne er i det betændte politiske klima mellem Kina og USA nu bekymrede for, at kineserne vil tappe data fra kablet.

Det var nemlig planen, at den såkaldte landing station i Hong Kong skulle drives af en af Kinas største ISP’er, Dr Peng Group.

De amerikanske myndigheder meddeler, at de mistænker Dr Peng Group for at have tætte forbindelser til de kinesiske efterretningstjenester.

Og det får nu Pacific Light Cable Company til at droppe sin ansøgning om at tilslutte kablet på amerikansk side.

Istedet satser selskabet nu på tilslutning i Philippinerne og Taiwan.

Søkablet var ellers tænkt som vitalt i Hong Kongs bestræbelser på at blive en ‘digital hub.’

Google har tidligere meddelt, at det store kabel har kapacitet til at levere eksempelvis 80 millioner samtidige HD-videoopkald mellem Los Angeles og Hong Kong.

Læs også:

Google vil bygge gigantisk søkabel mellem USA og Europa

Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Kæmpe fiber-kabel mellem Esbjerg og USA på plads: ”Det eneste, der er at se, efter at have brændt flere milliarder kroner af, er et kloak-dæksel ved strandbredden”
Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.