Morgen-briefing: Dansk billedgenkendelse stopper svindleres salg af værnemidler / Elektronik skal være bæredygtigt - her er to råd / EET Group overtager 26 år gammelt overvågningsselskab

Dansk billedgenkendelse stopper svindleres salg af værnemidler. Elektronik skal være bæredygtigt - her er to råd. EET Group overtager 26 år gammelt overvågningsselskab. Martin Thorborg advarer om falske Tinder- og Facebook-profiler. Ny kørekort-app har rundet én million downloads.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing. Dagens overblikssamling er sammenstykket af Ditte Vinterberg Weng.

Dansk billedgenkendelse stopper svindleres salg af værnemidler
Idet hele kloden er rykket indendøre under coronakrisen, er indkøb i højere grad rykket online. Det har skabt grobund for lyssky online forretninger, der sælger ulovlige og farlige værnemidler.

Men er værnemidlerne ikke sikre, godkendte eller lovlige, giver de kun falsk tryghed. Det har skabet en enorm opgave for Sikkerhedsstyrelsen, som umuligt kan løses ved menneskekraft alene.

Derfor har Styrelsen benyttet billedgenkendelse med kunstig intelligens til at identicifere de farlige produkter på nettet. Det skriver it-virksomheden KMD i en pressemeddelelse.

Den optrævlende softwareløsning, der hedder AIME, og er udviklet af KMD, har allerede været benyttet 74 gange af Sundhedsstyrelsen, der har god brug af muligheden.

Styrelsen tilkendegiver, at den ser et potentiale i AI-løsninger, når det handler om forbrugersikkerhed.

Elektronik skal være bæredygtigt - her er to råd
24. januar var det Circular Electronics Day, - altså cirkulær elektronik dag - som er endnu en moderne mærkedag i erhvervslivets årshjul. Denne dag har til formål at sætte fokus på miljøfordene ved at give elektronikprodukter længere liv end det er tilfældet i dag.

En af de organisationer, der har taget initiativ til denne mærkedag, er it-virksomheden Dustin, der i en pressemeddelses kommer med to gode råd til at gøre it-udstyr cirkulært og bæredygtigt:

Returnering: De fleste produkter - computere, skærme og mobiltelefoner - kan genanvendes ved at slette data og udskifte mindre dele.

Leasede produkter: Ved at lease udstyr er man sikker på, at udstyret bliver brugt i hele enhedens levetid.

EET Group overtager 26 år gammelt overvågningsselskab
Danske EET Group, der forhandler it-komponenter, overtager det spanske sikkerheds- og overvågningsselskab CCTV Center og dermed også datterselskabet Avant Video.

Det skriver EET Group i en pressehenvendelse.

CCTV Center, der har eksisteret siden 1994, er en specialistdistributør inden for overvågnings- og sikkerhedssystemer med stærkt fokus på teknisk know-how og løsninger. CCTV Center og Avant Video tæller til sammen 40 ansatte.

Og EET Group er ikke færdig med opkøb for i år, siger Søren Drewsen, der er administrerende direktør i virksomheden. Der meldes dog intet om, hvilke andre virksomheder, it-virksomheden har øje på i 2021.

EET Group er lige nu i 24 lande, og 24 virksomheder er blevet tilføjet gruppen siden 2015.

Martin Thorborg advarer om falske Tinder- og Facebook-profiler
"Jeg kan se, at en del undrer sig over, hvad en falsk profil på Facebook eller Tinder kan bruges til," indleder serieiværksætteren Martin Thorborg et opslag på sin Facebook.

Her beskiver han, hvordan han er blevet konaktet af en række kvinder, der var urolige for deres veninde, som de mente var ved at blive narret af én, der brugte iværksætterens billeder på en falsk profil.

Den falske profil havde friet til veninden, som troede de skulle giftes om nogle måneder.

Kvinderne sender Thorborg URL'en til venindens profil, og "på hendes Facebook profil var der et stort billed af ham (mig), og der var et opslag med, at hun skulle giftes, der var kommenteret af næsten 100 venner og familie, der var såååå glade for hun endelig havde fundet kærligheden."

Med opslaget sætter Martin Thorborg fokus på falske profiler, der får lov at florere på sociale medier, og gør skade både på de mennesker de målretter sig mod, samt dem, de udnytter undervejs.

Ny kørekort-app har rundet en million downloads
Over en million har nu trykket download på den nye danske kørekort-app, der blev tilgængelig 24. november 2020.

Appen strøg med rekortfart til tops i Apples liste over mest populære apps i Danmark, da den blev lanceret, og transportminister Benny Engelbrecht er ikke i tvivl om, hvad det betyder:

"Det beviser, at der er et behov for et smart, digitalt alternativ, og appen er blevet taget virkelig godt imod," siger han til Ritzau.

Kørekort-appen har gjort det muligt for bilister på farten at lade det røde plastikkort ligge der hjemme, når man kører inden for Danmarks grænser. Så længe der er strøm på mobilen, er man dækket ind.

Det er dog et krav, at man beholder sit fysiske kørekort, så på den måde har appen ikke helt erstatet plastikudgaven endnu.

Rettelse: Vi kom fra morgenstunden til at skrive at EET Group er svensk, men virksomheden er selvfølgelig dansk.
Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.