Rygte: Huawei overvejer at sælge sine to top smartphone-brands, P- og Mate

Huawei er i gang med at drøfte frasalg af selskabets to tunge smartphone-serier, P og Mate. Et frasalg vil betyde, at Huawei helt forlader markedet for highend smartphones.

Kinesiske Huawei overvejer at skille sig af med sine to premium-mærker inden for smartphones, P og Mate.

Selskabet er ifølge Reuters for tiden i gang med de indledende faser af det, der hen ad vejen kan munde ud i regulære forhandlinger.

Drøftelserne har angiveligt været i gang i et par måneder. På den anden side af bordet sidder repræsentanter for et konsortium, der ledes af et investerings-selskab fra Shanghai.

Ifølge Reuters oplysninger begyndte Huawei at sondere mulighederne for at sælge de to highend-mærker i september.

Taler rygterne sandt, vil det betyde, at Huawei - der er blandt verdens største mobil-producenter - er på vej ud af markedet for dyre high end smartphones.

Der nævnes ingen pris, men det ligger fast, at Huawei sælger P- og Mate-telefoner for næsten 40 milliarder dollar om året.

P- og Mate-telefonerne er blandt de bedst sælgende i Kina, hvor de konkurrerer direkte med topmærker som iPhone, Mi og Mix fra Xiaomi og Find fra Oppo.

Reuters skriver, at Huawei endnu ikke har taget nogen endelig beslutning om, hvorvidt de to brands skal sælges.

Det kan desuden meget vel være, at selskabet har drøftelser med andre mulige købere end konsortiet fra Shanghai, hedder det.

Overfor Reuters afviser Huawei blankt, at rygterne har noget på sig.

“Huawei kan forstå, at der florerer uunderbyggede rygter angående et muligt salg af vores flagship smartphone-brands. Der er intet grundlag overhovedet for disse rygter. Huawi har ingen plan i den retning,” lyder det fra selskabet.

Huawei besluttede i fjor at frasælge sit billigmærke Honor til et kinesiske konsortium.

Det kan du læse mere om her: Huawei sælger kæmpebrandet Honor for næsten 100 milliarder kroner: Satser på at slippe ud af USA-sanktioner

Selskabet er under pres fra USA, der stort set har smidt Huawei på porten, hvilket har ramt forretningen hårdt.

Læs også:

Tendenser for smartphone-markedet 2021: Huawei bliver den store taber

Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.