Artikel top billede

Datatilsyn varsler GDPR-bøde på 100 millioner til populær dating-app

Dating-appen Grindr er kommet i uføre hos det norske datatilsyn, der netop har varslet en trecifret millionbøde for at sjuske med brugerdata.

Dating-appen Grindr, der er populær blandt homoseksuelle, risikerer en rekordstor GDPR-bøde.

Det norske datatilsyn har netop varslet en bøde på 100 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til omtrent 70 millioner danske kroner.

Det oplyser det norske datatilsyn i en pressemeddelelse.

Sidste år modtog appen kritik fra det norske forbrugerråd, der klandrede appen for at sjuske med brugerdata såsom lokationsoplysninger og seksuel orientering.

Dette er data, der der deles med 19 tredjepartsvirksomheder uden, at brugerne har givet samtykke.

Kritikken endte ud i en anmeldelse til datatilsynet, der har undersøgt sagen om dating-appen, der hyppigst benyttes af homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

"Vores foreløbige konklusion er, at Grindr har udleveret personoplysninger om brugerne til en række tredjeparter uden det rette grundlag," skriver Bjørn Erik Thon, direktør i det norske datatilsynet, der tilføjer:

"Datatilsynet ser på sagen med stor alvor. Brugerne havde ikke reel kontrol over deres egne personoplysninger. Forretningsmodeller som går ud på at tvinge brugeren til at give samtykke til noget uden at forklare ordentligt, hvad de giver samtykke til, er ikke i tråd med loven."

Grindr har 13,7 millioner aktive brugere, hvor flere tusinder befinder sig i Norge, fremgår det.

Overtrædelserne er af så grov karakter, at den norske datamyndighed ser sig nødsaget til at give den største bøde i myndighedens historie.

Datilsynet træffer den endelige afgørelse 15. februar. Indtil da kan Grindr komme med bemærkninger til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere