Artikel top billede

Datatilsyn varsler GDPR-bøde på 100 millioner til populær dating-app

Dating-appen Grindr er kommet i uføre hos det norske datatilsyn, der netop har varslet en trecifret millionbøde for at sjuske med brugerdata.

Dating-appen Grindr, der er populær blandt homoseksuelle, risikerer en rekordstor GDPR-bøde.

Det norske datatilsyn har netop varslet en bøde på 100 millioner svenske kroner, eller hvad der svarer til omtrent 70 millioner danske kroner.

Det oplyser det norske datatilsyn i en pressemeddelelse.

Sidste år modtog appen kritik fra det norske forbrugerråd, der klandrede appen for at sjuske med brugerdata såsom lokationsoplysninger og seksuel orientering.

Dette er data, der der deles med 19 tredjepartsvirksomheder uden, at brugerne har givet samtykke.

Kritikken endte ud i en anmeldelse til datatilsynet, der har undersøgt sagen om dating-appen, der hyppigst benyttes af homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

"Vores foreløbige konklusion er, at Grindr har udleveret personoplysninger om brugerne til en række tredjeparter uden det rette grundlag," skriver Bjørn Erik Thon, direktør i det norske datatilsynet, der tilføjer:

"Datatilsynet ser på sagen med stor alvor. Brugerne havde ikke reel kontrol over deres egne personoplysninger. Forretningsmodeller som går ud på at tvinge brugeren til at give samtykke til noget uden at forklare ordentligt, hvad de giver samtykke til, er ikke i tråd med loven."

Grindr har 13,7 millioner aktive brugere, hvor flere tusinder befinder sig i Norge, fremgår det.

Overtrædelserne er af så grov karakter, at den norske datamyndighed ser sig nødsaget til at give den største bøde i myndighedens historie.

Datilsynet træffer den endelige afgørelse 15. februar. Indtil da kan Grindr komme med bemærkninger til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere