Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Tesla leverer overskud for sjette kvartal i træk - har omsat for 193 milliarder kroner

Tesla leverer det sjette kvartal i træk med overskud, og 2020 bliver dermed første hele år for elbilsproducenten, hvor overskuddet har været konstant. Alligevel fik manglende indtjening aktiekursen til at falde onsdag.

Kort efter den amerikanske aktiebørs' lukketid onsdag præsenterede elbilsproducenten sit regnskab, der ikke levede op til prognoserne for indtjeningen.

Det fik aktien til at falde fem procent i efterhandlen.

Tesla selv tilskriver de skuffende tal "forsyningskædens ustabilitet og ineffektiviteter under pandemien".

Den manglende indtjening blev fulgt af et skift i salget, og Tesla oplevede at sælge flere af de billigere Model 3 og Y elbiler.

Omsætningen i fjerde kvartal 2020 lyder på 10,7 milliarder dollar - cirka 65 milliarder kroner - som var lidt højere end forventningen. Det er det sjette kvartal i træk, hvor Tesla leverer et overskud.

Den samlede omsætning for 2020 kom op på 31,5 milliarder dollar - 193 milliarder kroner - hvoraf slutresultatet lyder på 721 millioner dollar - 4,4 miliarder kroner - i sorte tal.

Virksomheden siger desuden, at det står over for højere omkostninger ved at starte produktionen af ​​en ny version af sin Model S elbil, som ifølge stifter Elon Musk ville blive "den hurtigste accelererende bil i historien, der nogensinde har fået lov til at køre på vejene."

Model S kommer i handel fra næste måned.

509.737 leverede biler blev det til i hele 2020 fra Tesla. 180.667 af disse blev leveret i det sidste kvartal. Og 161.701 af disse leverede bliver var enten Model 3 eller Y.

I de kommende år forventes yderliger en vækst i leverancer på 50 procent, da man er i gang med at bygge nye fabrikker i både USA, Tyskland og Kina for at imødekomme efterspørgslen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere