Artikel top billede

Tesla leverer overskud for sjette kvartal i træk - har omsat for 193 milliarder kroner

Tesla leverer det sjette kvartal i træk med overskud, og 2020 bliver dermed første hele år for elbilsproducenten, hvor overskuddet har været konstant. Alligevel fik manglende indtjening aktiekursen til at falde onsdag.

Kort efter den amerikanske aktiebørs' lukketid onsdag præsenterede elbilsproducenten sit regnskab, der ikke levede op til prognoserne for indtjeningen.

Det fik aktien til at falde fem procent i efterhandlen.

Tesla selv tilskriver de skuffende tal "forsyningskædens ustabilitet og ineffektiviteter under pandemien".

Den manglende indtjening blev fulgt af et skift i salget, og Tesla oplevede at sælge flere af de billigere Model 3 og Y elbiler.

Omsætningen i fjerde kvartal 2020 lyder på 10,7 milliarder dollar - cirka 65 milliarder kroner - som var lidt højere end forventningen. Det er det sjette kvartal i træk, hvor Tesla leverer et overskud.

Den samlede omsætning for 2020 kom op på 31,5 milliarder dollar - 193 milliarder kroner - hvoraf slutresultatet lyder på 721 millioner dollar - 4,4 miliarder kroner - i sorte tal.

Virksomheden siger desuden, at det står over for højere omkostninger ved at starte produktionen af ​​en ny version af sin Model S elbil, som ifølge stifter Elon Musk ville blive "den hurtigste accelererende bil i historien, der nogensinde har fået lov til at køre på vejene."

Model S kommer i handel fra næste måned.

509.737 leverede biler blev det til i hele 2020 fra Tesla. 180.667 af disse blev leveret i det sidste kvartal. Og 161.701 af disse leverede bliver var enten Model 3 eller Y.

I de kommende år forventes yderliger en vækst i leverancer på 50 procent, da man er i gang med at bygge nye fabrikker i både USA, Tyskland og Kina for at imødekomme efterspørgslen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere