Dansk politiker kan blive Silicon Valleys næste store fjende i EU: “Som chefforhandler sidder man i en ganske magtfuld position”

Interview: Christel Schaldemose bliver chefforhandler for EU’s Digital Services Act i EU-Parlamentet. Hun ønsker hårdere regulering af sociale medier og digitale markedspladser.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Bliv klogere på, hvor meget magt Christel Schaldemose får i rollen som cheforhandler
  • Få indsigt i hvilke spørgsmål, som hun vil sætte fokus på
921
4:45 min
EU vil føre en hårdere kurs over for tech-giganterne.

Det var det klare budskab, da EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen præsenterede en ny digital lovpakke før jul.

Nu står det tilmed klart, at det også er en dansker, der får til opgave at forhandle aftalen igennem Europa-Parlamentet.

Her er det danske Europa-Parlamentsmedlem Christel Schaldemose (S), der er blevet udnævnt til chefforhandler på den del af lovpakken, der handler om digitale platform, Digital Service Act.

Som chefforhandler – eller rapporteur som det hedder på ‘EU-sprog’ – er det hende, der skal sidde for bordenden og finde de nødvendige kompromisser i parlamentet, når parlaments-medlemmerne skal forhandle tingene på plads.

Margrethe Vestager er blevet kaldt "Silicon Valleys værste fjende", men hvis Christel Schaldemose er tilstrækkelig effektiv i den nye rolle, kan it-giganterne have fået endnu en politisk hovedpine i Bruxelles

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.