Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Dansk politiker kan blive Silicon Valleys næste store fjende i EU: “Som chefforhandler sidder man i en ganske magtfuld position”

Interview: Christel Schaldemose bliver chefforhandler for EU’s Digital Services Act i EU-Parlamentet. Hun ønsker hårdere regulering af sociale medier og digitale markedspladser.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på, hvor meget magt Christel Schaldemose får i rollen som cheforhandler
  • Få indsigt i hvilke spørgsmål, som hun vil sætte fokus på
921
4:45 min
EU vil føre en hårdere kurs over for tech-giganterne.

Det var det klare budskab, da EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen præsenterede en ny digital lovpakke før jul.

Nu står det tilmed klart, at det også er en dansker, der får til opgave at forhandle aftalen igennem Europa-Parlamentet.

Her er det danske Europa-Parlamentsmedlem Christel Schaldemose (S), der er blevet udnævnt til chefforhandler på den del af lovpakken, der handler om digitale platform, Digital Service Act.

Som chefforhandler – eller rapporteur som det hedder på ‘EU-sprog’ – er det hende, der skal sidde for bordenden og finde de nødvendige kompromisser i parlamentet, når parlaments-medlemmerne skal forhandle tingene på plads.

Margrethe Vestager er blevet kaldt "Silicon Valleys værste fjende", men hvis Christel Schaldemose er tilstrækkelig effektiv i den nye rolle, kan it-giganterne have fået endnu en politisk hovedpine i Bruxelles

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter