Artikel top billede

Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Spilkæden GameStop har fået aktiekursen pumpet kunstigt op af en gruppe Reddit-brugere, der vil presse shortere ud af aktien.

En side på internetforummet Reddit - Wallstreetbets - har samlet millioner af brugere, som køber aktier i spilkæden GameStop.

Det gør de for at presse shortende hedgefonde, der har satset på kursfald, ud af aktien.

“På det helt store makroplan er det ret genialt, det de har gjort,"siger Peter Garnry, der er aktiestrategichef i Saxo Bank til Børsen.

"De har luret, hvordan man kan presse de her hedgefonde. Men den enkelte investor skal passe på, for det er et spil nu, og man skal være varsom."

GameStop er egentligt komemt ud af sidste år med et stort underskud på 5 milliarder kroner. GameStops butikker har været hårdt pressede af digitalt spilsalg.

Men grundet de mange købere, der er komemt til er aktien nu steget 8000 procent det sidste år - og 1800 procent alene siden årsskiftet.

Blandt andet Elon Musk pustede til ilden, da han for nogle dage siden tweetede et link til Reddit-siden med ordet "Gamestonk!!"

Uroen på markedet lige nu, er også nået til Det Hvide hus, hvor finansministeriet med Janet Yellen i spidsen også overvåger situationen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere