Telia Danmark ramt af lukkede butikker og nedgang i roaming: Men har kompenseret ved at effektivisere

Telias årsregnskab viser en mindre nedgang på selskabets bundlinje. Men i lyset af corona, hjemmearbejde og et 2020, der har budt på udfordringer, er det tilfredsstillende, mener direktør Thomas Kjærsgaard.

Teleselskabet Telia har afleveret regnskabet for fjerde kvartal 2020.

Selskabet kommer ud med et overskud på 194 millioner kroner, og resultatet foor hele året ligger på 731 millioner kroner, hvilket ligger et par procent under resultatet for 2019.

Også serviceindtægterne er faldet gennem 2020 i forhold til det forudgående år. I alt seks procent er tallet faldet siden 2019.

”I et år uden fortilfælde, og med ændrede forudsætninger som følge af covid-19, er vores finansielle resultater tilfredsstillende," konkluderer Thomas Kjærsgaard, der er administrerende direktør i Telia Danmark.

Han mener at nedgangen i lyset af corona er absolut forventeligt.

"Vi kompenserer stort set for den indtjeningsnedgang, der naturligt følger af lukkede butikker og reduceret roamingaktivitet gennem stærk omkostningsstyring og vores fortsatte effektiviseringer."

Direktøren peger desuden på, at Telia har arbejdet med digitaliseringen af forretningen. Det er eksempelvis sket ved lanceringen af en ny webshop i slutningen af 2020.

I fjerde kvartal af 2020 aktiverede Telia 10.000 nye sim-kort, hvilket bragte den samlede kundebase op på 1.494.000 sim-kort fordelt på 1.381.000 mobilkunder og 113.000 IoT/M2M-løsninger, oplyser Telia på sin hjemmeside.Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.