Herbert Nathan: Her er den altoverskyggende faktor for succes med et ERP-projekt

Interview: Succes med notorisk genstridige ERP-projekter afhænger af én altoverskyggende faktor. Det siger den erfarne ERP-rådgiver Herbert Nathan til Computerworld. "For mange kunder køber leverandører og konsulenter til for meget. De udgør for meget af ERP-projekterne, og kunden laver for lidt," siger han.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Læs hvad ERP-veteran Herbert Nathan udråber som den mest afgørende faktor for succes med et ERP-projekt
  • Hvorfor Herbert Nathan mener, at kunder ikke bør hive mange eksterne konsulenter ind i et ERP-projekt
  • Hvem der bør have det overordnede ansvar for en virksomheds ERP-projekt
  • Hvilken betingelser der skal være på plads for at kunne beregne forventede gevinster og siden opnå dem i et ERP-projekt
1.322
6:45 min
Når virksomheder kaster sig ud i en udskiftning af det måske mest centrale kernesystem i en organisation, ERP-motoren, har historien vist, at det ikke altid går som planlagt.

Et fejlslagent ERP-projekt kan få katastrofale følger.

Fra udsigt til en vigtig optimering og strømlining af forretningsprocesser og it-understøttelse kan et kaotisk ERP-projekt ende med brandslukning, sure medarbejder, finansiel nedsmeltning og fyringer af ansvarlige personer.

Om det ender i succes, konkurrencefordele og øget effektivit eller i et mareridt afhænger af navnlig en altoverskyggende faktor.

ERP-veteranen og en af de mest erfarne rådgivere i ERP-markedet, Herbert Nathan, har svaret.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.