Festival, fredagsquiz og frihed: Sådan sikrer team.blue sig toptilfredse medarbejdere

Jobglæde Med et stærkt socialt fokus, storslåede arrangementer og en lang række personalegoder kan team.blue finde sig selv blandt eliten af landets it-selskaber med de mest tilfredse medarbejdere.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Hvordan team.blue arbejder med medarbejdertilfredshed
  • Hvor meget selskabet er vokset på fem år
  • indblik i selskabets årlige arrangementer
1.170
6 min
Stor frihed, mange medarbejdergoder, masser af sociale arrangementer og et stærkt fællesskab.

Beskrivelserne, der går igen flere gange, kommer fra medarbejdere i Skanderborg-selskabet team.blue, der udtrykker stor tilfredshed med arbejdspladsen.

Team.blue, tidligere kendt som Zitcom, indtager andenpladsen i Computerworlds årlige jobglæde-undersøgelse, der udarbejdes i samarbejde med Jobindex, hvor de anonyme vurderinger af arbejdspladsen er hentet fra.

Bo Brandt Cramer er som HR-direktør i team.blue primus motor i arbejdet med at bevare og sikre glade og tilfredse medarbejdere. Han har været i firmaet siden 2013, hvor staben bestod af 40 ansatte. Siden er skaren vokset til i dag 165 medarbejdere.

Men uanset stabens størrelse har selskabet altid haft et målrettet fokus på de sociale aspekter samt en investeringslyst til at sikre de bedste rammer, forklarer han til Computerworld.

“Det har altid ligget dybt i virksomhedens DNA, at vi skal sørge for at behandle vores folk godt,” begynder HR-direktøren, der fortsætter:

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark

0 Premium-indhold

Oracle-specialisten Sysco stormer frem: Øger overskuddet med 400 procent

0 Premium-indhold

Rygte: Nye Microsoft Surface-maskiner på vej - med både Intel og AMD

0 Premium-indhold

Lukning af udenlandske selskaber og corona-omstilling koster NNIT's ERP-selskab Scales millioner: Nedgang over hele linien

0 Premium-indhold

Data om 500 millioner LinkedIn-brugere sat til salg i hackerforum


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.