Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Azure på vej til at blive Microsofts største produktområde: Haler ind på Office

Cloud-forretningen Azure haler ind på Office som Microsofts største forretningsområde.

Microsofts cloud-forretning Azure er for alvor ved at have godt fat i ikke mindst virksomhederne verden over, der for tiden er i fuld gang med at skifte over til cloud-baserede løsninger.

Azure - der blev etableret i 2010 - er faktisk godt på vej til at overhale Office som Microsofts største forretningsområde.

Fortsætter den nuværende vækst for Azure, vil det komme til at ske i løbet af 2022, vurderer det amerikanske analysehus Piper Sandler ifølge CNBC

Microsoft opgiver tal for de specifikke forretningsområder, men Azure-forretningen omsatte ifølge Piper Sandlers estimater for 7,2 milliarder dollar i Microsofts andet regnskabskvartal.

Det svarer til omkring 17 procent af Microsofts samlede omsætning og er udtryk for en betydelig vækst, i det Azure stod for blot fire procent af den samlede omsætning for tre år siden.

Det betyder samtidig, at Azure allerede har overhalet Windows, der ifølge Microsofts egne tal i andet regnskabskvartal omsatte for 5,72 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Microsoft stormer frem: Eksplosiv vækst på cloud og Xbox sender omsætningen i vejret

Piper Sandlers vurderer, at Azure vil overhale den samlede omsætning på alle Office-produkter - herunder Office 365 samt alle licenser til Office - i juni 2022, hvor kvartals-omsætningen for Azure ventes at runde 11,8 milliarder dollar.

Læs også:

Danske virksomheder buldrer over mod private cloud: Her er forklaringen