Microsoft stormer frem: Eksplosiv vækst på cloud og Xbox sender omsætningen i vejret

Microsofts kvartalsregnskab viser heftige stigninger på teknologimarkedet. Både Xbox, Cloud og PC-salget har fået et løft.

Microsoft hæver omsætningen med 17 procent, hvor især cloud- og gaming-divisionen banker i vejret.

Det viser Microsofts netop offenliggjorte regnskab for andet kvartal, der strækker sig fra 1. oktober til 31. december.

Den korte oversigt ser således ud:

Omsætningen lyder på 43,1 milliarder dollar - 263 milliarder kroner - svarende til en stigning på 17 procent i forhold til kvartalet året før.

Driftsindtægterne lander på 17,9 milliarder dollar - 109 milliarder kroner. En stigning på 29 procent fra forrige år.

Nettoresultatet ligger på 5,5 milliarder dollar - 33 milliarder kroner - og er en stigning på 33 procent siden sidste år.

"Det, vi har været vidne til i det forløbne år, er begyndelsen på en anden bølge af digital transformation, der rammer enhver virksomhed og enhver branche," siger administrerende direktør for Microsoft Satya Nadella om regnskabet.

Corona har skubbet til væksten
Corona har medvirket til, at flere har købt digital underholdning som aldrig før.

Således har PC-markedet også har haft en større medvind gennem 2020 med opimod 300 millioner enhedsforsendelser.

Det er samtidig første kvartal Microsofts Xbox Series X- og Series S-konsoller er på markedet, der begge blev lanceret omkring 10. november.

Microsoft fortæller dog ifølge The Verge, at hardwareindtægter er vokset med 86 procent takket være denne næste generations konsoller.

Xbox-indhold og -tjenesteindtægter er dertil steget med 40 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Den øgede interesse for gaming og anvendelse af Xbox Game Pass og xCloud har rykket Microsofts samlede spilomsætning til en stigning på 51 procent.

Kunder er rykket i skyen
Cloudtjenester er fortsat også et stort løft for Microsofts indtægter efter et år, hvor arbejde og undervisning i høj grad er blevet digital.

Både Office for kommercielle og forbrugere er op med en omsætningsvækst på 21 procent. Indtægterne på serverprodukter og cloud-tjenester er også steget med 26 procent.

Selve Azure-omsætningen voksede med 50 procent.

Andet kvartal bød også på returnering af 10 milliarder dollars - 61 milliarder kroner - til aktionærerne i form af tilbagekøb og udbytte af aktier, svarende til en stigning på 18 procent fra året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.