Artikel top billede

Microsoft stormer frem: Eksplosiv vækst på cloud og Xbox sender omsætningen i vejret

Microsofts kvartalsregnskab viser heftige stigninger på teknologimarkedet. Både Xbox, Cloud og PC-salget har fået et løft.

Microsoft hæver omsætningen med 17 procent, hvor især cloud- og gaming-divisionen banker i vejret.

Det viser Microsofts netop offenliggjorte regnskab for andet kvartal, der strækker sig fra 1. oktober til 31. december.

Den korte oversigt ser således ud:

Omsætningen lyder på 43,1 milliarder dollar - 263 milliarder kroner - svarende til en stigning på 17 procent i forhold til kvartalet året før.

Driftsindtægterne lander på 17,9 milliarder dollar - 109 milliarder kroner. En stigning på 29 procent fra forrige år.

Nettoresultatet ligger på 5,5 milliarder dollar - 33 milliarder kroner - og er en stigning på 33 procent siden sidste år.

"Det, vi har været vidne til i det forløbne år, er begyndelsen på en anden bølge af digital transformation, der rammer enhver virksomhed og enhver branche," siger administrerende direktør for Microsoft Satya Nadella om regnskabet.

Corona har skubbet til væksten

Corona har medvirket til, at flere har købt digital underholdning som aldrig før.

Således har PC-markedet også har haft en større medvind gennem 2020 med opimod 300 millioner enhedsforsendelser.

Det er samtidig første kvartal Microsofts Xbox Series X- og Series S-konsoller er på markedet, der begge blev lanceret omkring 10. november.

Microsoft fortæller dog ifølge The Verge, at hardwareindtægter er vokset med 86 procent takket være denne næste generations konsoller.

Xbox-indhold og -tjenesteindtægter er dertil steget med 40 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Den øgede interesse for gaming og anvendelse af Xbox Game Pass og xCloud har rykket Microsofts samlede spilomsætning til en stigning på 51 procent.

Kunder er rykket i skyen

Cloudtjenester er fortsat også et stort løft for Microsofts indtægter efter et år, hvor arbejde og undervisning i høj grad er blevet digital.

Både Office for kommercielle og forbrugere er op med en omsætningsvækst på 21 procent. Indtægterne på serverprodukter og cloud-tjenester er også steget med 26 procent.

Selve Azure-omsætningen voksede med 50 procent.

Andet kvartal bød også på returnering af 10 milliarder dollars - 61 milliarder kroner - til aktionærerne i form af tilbagekøb og udbytte af aktier, svarende til en stigning på 18 procent fra året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere