Artikel top billede

(Foto: 2017 Getty Images / Dave Kotinsky)

Microsoft stormer frem: Eksplosiv vækst på cloud og Xbox sender omsætningen i vejret

Microsofts kvartalsregnskab viser heftige stigninger på teknologimarkedet. Både Xbox, Cloud og PC-salget har fået et løft.

Microsoft hæver omsætningen med 17 procent, hvor især cloud- og gaming-divisionen banker i vejret.

Det viser Microsofts netop offenliggjorte regnskab for andet kvartal, der strækker sig fra 1. oktober til 31. december.

Den korte oversigt ser således ud:

Omsætningen lyder på 43,1 milliarder dollar - 263 milliarder kroner - svarende til en stigning på 17 procent i forhold til kvartalet året før.

Driftsindtægterne lander på 17,9 milliarder dollar - 109 milliarder kroner. En stigning på 29 procent fra forrige år.

Nettoresultatet ligger på 5,5 milliarder dollar - 33 milliarder kroner - og er en stigning på 33 procent siden sidste år.

"Det, vi har været vidne til i det forløbne år, er begyndelsen på en anden bølge af digital transformation, der rammer enhver virksomhed og enhver branche," siger administrerende direktør for Microsoft Satya Nadella om regnskabet.

Corona har skubbet til væksten

Corona har medvirket til, at flere har købt digital underholdning som aldrig før.

Således har PC-markedet også har haft en større medvind gennem 2020 med opimod 300 millioner enhedsforsendelser.

Det er samtidig første kvartal Microsofts Xbox Series X- og Series S-konsoller er på markedet, der begge blev lanceret omkring 10. november.

Microsoft fortæller dog ifølge The Verge, at hardwareindtægter er vokset med 86 procent takket være denne næste generations konsoller.

Xbox-indhold og -tjenesteindtægter er dertil steget med 40 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Den øgede interesse for gaming og anvendelse af Xbox Game Pass og xCloud har rykket Microsofts samlede spilomsætning til en stigning på 51 procent.

Kunder er rykket i skyen

Cloudtjenester er fortsat også et stort løft for Microsofts indtægter efter et år, hvor arbejde og undervisning i høj grad er blevet digital.

Både Office for kommercielle og forbrugere er op med en omsætningsvækst på 21 procent. Indtægterne på serverprodukter og cloud-tjenester er også steget med 26 procent.

Selve Azure-omsætningen voksede med 50 procent.

Andet kvartal bød også på returnering af 10 milliarder dollars - 61 milliarder kroner - til aktionærerne i form af tilbagekøb og udbytte af aktier, svarende til en stigning på 18 procent fra året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere