Artikel top billede

Vokser med 40 procent om året: Er Microsoft den næste store it-sikkerhedsgigant?

Microsoft sikkerhedsomsætning har nu rundet 60 milliarder kroner, og Satya Nadella lover flere investeringer i området.

Det er normalt virksomheder som Symantec, Kaspersky, Fireeye eller Crowdstrike, som folk tænker på, når snakken falder på store cybersikkerhedsfirmaer.

Men efterhånden står det klart, at Microsoft også bør regnes, som en af de helt store spillere på markedet, lyder det ifølge Yahoo Finance.

For ifølge Microsofts årsregnskab, der offentliggjort i onsdag, er selskabets omsætning på cyber-sikkerhedsområdet eksploderet.

Således har selskabet omsat for hele 10 milliarder dollar – eller mere end 61 milliarder danske kroner – på sikkerhedsområdet i det seneste år.

Det er en stigning på 40 procent i i forhold til året før, og nu udgør sikkerhedsdelen hele syv procent af selskabets samlede omsætning.

Indtjeningen fra sikkerhedsområdet udgøres af den sikkerheds-relaterede omsætning fra tjenester som Azures Active Directory, Microsoft Defender for Endpoint, Office 365, Microsofts Cloud App Security, Microsoft Information and Governance, Azure Sentinel, Azure Monitoring og Azure Information Protection.

Læs også: Microsofts 365-direktør trækker sig med følelsesladet udmelding: "Jeg elsker Microsoft, jeg elsker kunderne, og jeg elsker mit team"

En milepæl

Microsoft har ikke tidligere opgjort sikkerhedsforretningen som en særskilt det af forretningen, men i et interview med Yahoo Finance oplyser Microsoft-topchefen Satya Nadella, at selskabet har ventet på at området har opnået tilstrækkelig stor tyngde.

”Vi har ventet på, at vi skulle nå en milepæl, der kunne vise dybden og bredden, at det arbejde vi laver på området,” siger han i interviewet og tilføjer:

”Der ligger en masse arbejde foran os, men vi investerer heftigt i området. For ved du hvad – om 10 år vil folk stadigvæk tale om, at teknologien bliver en dybere integreret i vores liv, vores samfund og i de kritiske industrier.”

Læs også: Microsoft: Her vil vi fokusere open source-indsatsen i det kommende år


mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.