Vellivs CIO Jakob Andersen (tv.), Jesper Frederiksen CIO for Velux (mf.) og Kristian Hjort Madsen CIO for Alm. Brand (th.).

EU-dom har skabt cloud-kaos for danske virksomheder: Sådan tackler top-CIO'er fra Velliv, Velux og Alm. Brand problemet

EU-domstolens afgørelse af den såkaldte Schrems II-sag har givet grå hår hos de fleste europæiske virksomheder. Læs her, hvordan nogle af Danmarks førende CIO'er hos Velux, Alm. Brand og Velliv forholder sig til sagen. "Det er meget svært at navigere i," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Læs hvordan danske CIO'er forholder sig til Schrems II-afgørelsen
  • Hvordan nogle af Danmarks største virksomheder løser problemerne, der er opstået
  • Hvorfor ingen af de tre CIO'er ser det som en mulighed at droppe cloud-løsningerne
1.342
6:45 min
Schrems II-afgørelsen har skabt kaos og en god portion forvirring blandt danske og europæiske virksomheder og myndigheder.

Selv hos nogle af Danmarks største virksomheder har afgørelsen i kølvandet på den østriske privacy-aktivist Max Schrems' sager mod Facebook affødt en god potion tvivl og ekstra arbejde.

Den seneste afgørelse fra EU-domstolen har skabt tvivl om brugen af amerikanske cloud-leverandører, for alle virksomheder i EU.

Afgørelsen lægger nemlig op til, at man skal sikre sig en række yderligere garantier. Det er dog mere usikkert, hvad det konkret betyder.

Hos vinduesgiganten Velux arbejder man indgående med konsekvenserne af loven. Men ifølge CIO hos Velux, Jesper Frederiksen, giver reglerne en ekstra hovedpine, han i den grad hellere var for uden.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere

0 Premium-indhold

Den danske it-branche satte rekord i 2020: Omsatte for næsten 250 milliarder kroner

0 Premium-indhold

De danske frekvenser fordelt: Så mange hundrede millioner kroner betaler TDC, 3 og Telia/Telenor hver for adgang til de danske 5G-frekvensbånd

0 Premium-indhold

EU-Kommissionen klar med nye regler for brug af kunstig intelligens: Her er alle detaljerne

0 Premium-indhold

Den aarhusianske it-forhandler Ed henter ny CEO fra Canon: Stifter Philip Davidsen træder tilbage og bliver 'direktør for visioner'


Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.