Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Parken dropper e-sportssatsning / DTU-direktør bliver ny digital vismand / Elon Musk sender kryptovaluta på himmelflugt

Parken dropper e-sportssatsning. DTU-direktør bliver ny digital vismand. Human Bytes henter ny bestyrelsesformand. Aalborgensisk konsulenthus får ny hovedaktionær. KMD støtter digital fodboldfestival i vinterferien.

Godmorgen.

Velkommen til mandagens og ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

Denne uge er det Rasmus Ferdinand Ginman, der sammenstrikker den tidlige nyhedsoverflyning.

Rigtig god læselyst.

Parken dropper e-sportssatsning

FCK-ejeren Parken Sport & Entertainment afvikler nu e-sportsfællenskabet North.

Det oplyser Parken Sport & Entertainment og medejeren Nordisk Film i en meddelelse.

Afviklingen sker, da selskabets økonomi presses af coronakrisen. I stedet vil de respektive selskaber lægge fokus på kerneforretningerne.

"Vi har afsøgt markedet for at få en eller flere medinvestorer ombord på projektet, men har desværre ikke fundet det rigtige match. Det vil kræve markante fortsatte investeringer at skabe en bæredygtig forretning ude i fremtiden, og derfor mener vi, at det eneste ansvarlige for vores samlede forretning er at rette al fokus mod vores kerneforretning i F.C. København, Parken og Lalandia, ligesom Nordisk Film vil fokusere på sine store kerne- og vækstforretninger,” siger Lars Bo Jeppesen, bestyrelsesformand for North og direktør i Parken Sport & Entertainment, i meddelelsen.

Med etableringen af North i 2016 ville Parken forsøge at få del i det voksende marked for e-sport med deltagelse i Fifa og Counter-Strike.

DTU-direktør bliver ny digital vismand

Per B. Brockhoff, insitutdirektør for DTU Computes, er blevet udnævnt som digital vismand i Akademiet for de Teknikse Videnskaber (ATV).

Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

I de kommende år skal Per B. Brockhoff sammen med de andre digitale vismænd i den uafhængige tænketank ATV være med til at kvalificere debatten omkring teknologi og digitalisering, fremgår det.

Han er blevet udpeget grundet sin stærke faglighed inden for digitalisering, forlyder det. Han er udannet som matematisk statistiker og har arbejdet med data, analyser og modeller inden for teknisk innovation og forskning de sidste 30 år.

Det Digitale Vismandsråd har til formål at bidrage med viden og anbefalinger til, hvordan Danmark bliver én af de fem førende regioner i verden på science- og engineering, lyder det.

"Som institutdirektør for DTU's digitale forskningsinstitut, DTU Compute, er det en del af mit DNA at arbejde med digitalisering, i alle detsfacetter," siger professor Per B. Brockhoff.

Elon Musk sender kryptovaluta på himmelflugt

Kryptovalutaen Dogecoin er steget heftigt i værdi.

Valutalen, der med logo af en Shiba Inu-hund orignalt opstod som en parodi på Bitcoin, steg søndag med godt 46 procent i værdi.

Den nåede en værdi på 7,4 cent, hvilket er tæt på rekordkursen i slutningen af januar på 7,8 cent.

Dogecoin genvandt terræn efter at være faldet kraftigt i ugens løb, ifølge CoinMarketCap data.

Den pludselige interesse for kryptovalutaen blev tændt af Tesla-stifteren og verdens rigeste mand, Elon Musk. Han var nemlig ude på Twitter og promoverer Dogecoin af flere omgange.

Dogecoin har nu en marekdsværdi på 9,5 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 59 milliarder kroner, hvilket gør den til verdens 10. største krytovaluta.

Human Bytes henter ny bestyrelsesformand

Danske Human Bytes, der arbejder med at bringe kunstig intelligens ind i sundhedssektoren, har fået ny bestyrelsesformand.

Fremover er det Lars Dahl Allerup, der skal sidde for bordenden i bestyrelseslokalet.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Siden april 2020 har Lars Dahl Allerup arbejdet under National Operativ Stab som ansvarlig for opbygning af dansk produktion af blandt andet værnemidler i forbindelse med pandemien.

Selskabet ledes dagligt af administrerende direktør Ulrik Rokkedal Therkildsen samt stifteren Frederik Baastrup.

"I Human Bytes er vores ambition at bringe de private aktører, tættere sammen med sundhedsvæsenet og den offentlige indkøbsproces, omkring kunstig intelligens. Derfor er det naturligt at starte med os selv, således at vi nu har stærke kompetencer og erfaringer, fra både det offentlige og det private,” siger Frederik Baastrup i meddelelsen.

Aalborgensisk konsulenthus får ny hovedaktionær

Det Aalborg-baserede it-konsulethus Agidon har fået ny hovedaktionær.

Det er selskabets administrerende direktør, Michael Holmsgaard, der tiltrådte i 2018, der overtager yderligere ejerandele i selskabet, hvilket gør ham til hovedaktionær.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Vikrsomhedens stifter og hidtidige hovedaktionær Jørgen Jensen, der stiftede selskabet for 27 år siden, afhænder sine resterende ejerandele per 31. januar 2021.

Samtidig introduceres et nyt program for nøglemedarbejdere, der tilbydes et ejerskab af konsulenthuset.

"Jeg glæder mig til den fortsatte ledelse og ejerskab for en veletableret virksomhed med en god historik. Jeg ønsker Jørgen alt godt i fremtiden med nye spændende projekter,” siger Michael Holmsgaard i meddelelsen.

KMD støtter digital fodboldfestival i vinterferien

Henover vinterferien løber en digital fodboldsfestival af stablen, og det sker med støtte fra KMD.

Det oplyser KMD i en pressemeddelelse.

Det er InchByInch, der står bag den digitale fodboldfestival, som henvender sig til fodboldinteresserede børn.
Frans Hammer, som er Advisory Director i KMD og derudover bestyrelsesmedlem i DIF og den olympiske komité, udtaler:

"Vi ved jo alt for godt, hvor frustrerende det er for små og store fodboldspillere, at alt er lukket ned i disse måneder. Men vi ved også, hvor meget inspiration børn og unge kan hente, når store stjerner som Thomas Delaney, Nicoline Sørensen, Daniel Wass og Signe Bruun stiller deres tid til rådighed, for det er jo dem, alle de små fodboldpiger og -drenge drømmer om at blive. InchByInch's digitale fodboldfestival er derfor en begivenhed, som vi er meget glade for at støtte."