Tesla køber bitcoins for ni milliarder kroner - vil acceptere valutaen som betaling i fremtiden: Bitcoin-kurs slår rekord

Elbilsproducenten Tesla har netop købt bitcoins for ni milliarder kroner. Selskabet er i gang med at planlægge, hvordan kryptovalutaen kan accepteres som betaling for elbiler og selskabets andre produkter såsom solceller.

Tesla har netop været ude at købe bitcoins for 1,5 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 9,26 milliarder kroner.

Samtidig lyder det, at elbilsproducenten planlægger at acceptere kryptovalutaen som betaling for selskabets produkter i fremtiden.

Det skriver CNBC.

Mandag indberettede Tesla det signifikante køb til det amerikanske finanstilsyn SEC.

Det fremgår af indberetningen, at Tesla med købet ønsker at opnå "mere fleksibilitet til yderligere at diversificere og maksimere afkastet af vores kontanter."

Hertil lød meldingen om, at Tesla vil begynde at acceptere bitcoin som betaling, hvilket gør selskabet til den første bilproducent i verden, der accepterer bitcoin som betalingsmiddel.

Læs også: Tesla leverer overskud for sjette kvartal i træk - har omsat for 193 milliarder kroner

Stifteren af Tesla og verdens rigeste mand, Elon Musk, har promoveret bitcoin og kryptovalutaen Dogecoin på twitter den seneste tid, hvilket har fået priserne til at stige voldsomt.

Mandag er bitcoin-prisen nået til nye højder. I øjeblikket ligger kursen i 44.100 dollar. I løbet af de seneste 24 timer er prisen steget med godt 15 procent.

Tilbage i begyndelsen af januar nåede bitcoin en rekordhøj kurs på 30.000 dollar stykket.

Nu er prisen fortsat gennem loftet, hvor der er lagt mere end 14.000 dollar til prisen på en måned.

Læs også: Bitcoin-kursen tordner i vejret: En bitcoin koster nu 205.000 kroner - er steget med 300 procent på et år

På nuværende tidspunkt er Tesla-aktierne steget med to procent i førmarkedet.Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.