Artikel top billede

Margrethe Vestager melder sig ind i privacy-kampen mellem Apple og Facebook: Alle apps skal behandles lige

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager sender nu en advarsel afsted mod Apple. Alle apps skal behandles lige, lyder det. iPhone-producenten er blevet kritiseret af Facebook for selskabets nye privacy-tiltag, der anklages for at være konkurrenceforvirdende.

Margrethe Vestager melder sig nu ind i kampen, der er stået på mellem Apple og Facebook.

Konkurrencekommissæren advarer Apple mod de nye privacy-tiltag, som selskabet vil indføre til foråret. Hun understreger, at alle apps skal behandles lige.

Apple vil nemlig introducere et nyt privacy-tiltag, hvor iPhone-brugere skal give eksplicit tilsagn om, at diverse apps må indsamle data om brugeren til målrettet reklame.

Det har fået Facebook til at beskylde Apple for at misbruge sin markedsposition. Anklagen går på, at ændringerne vil ramme andre apps såsom Facebooks men ikke Apples egne.

Privacy-ændringerne står nemlig til at blokere for Facebooks forretningsmodel, hvor selskabet høster en stor del af omsætningen på målrettede reklamer.

Læs også: Mark Zuckerberg i hårdt angreb på nye privacy-tiltag i iOS 14: ”Apple er nu en af vores største konkurrenter”

Margrethe Vestager fortæller til Reuters, at da problemet er privatlivsrelateret, kan det udmunde i et spørgsmål om konkurrenceforvridende adfærd, hvis Apple ændrer spillereglerne for nogle aktører og ikke sig selv.

”Det kan være konkurrence, hvis det viser sig, at Apple ikke behandler sine egne apps på samme måde,” siger hun til nyhedsbureauet.

I et blogindlæg tilbage i december kaldte Facebook det for "konkurrencebegrænsende adfærd" og sagde samtidig, at Apples egen personaliserede annonceplatform ville være undtaget fra kravene.

Margrethe Vestager fortæller til Reuters, at hun endnu ikke har modtaget nogen formel klage over Apples ændringer.

Facebook pønser på at trække Apple i retten

Det amerikanske medie The Information. beskrev i begyndelsen af februar, at Facebook pønser på at trække Apple i retten.

Helt konkret brygger Facebooks jurister i øjeblikket på et monopol-sagsanlæg mod Apple.

The Information citererde anonyme kilder med kendskab til Facebooks overvejelser, og ifølge dem er det Facebooks opfattelse, at Apple misbruger sin position på smartphone-markedet til at få app-udviklerne til at underkaste sig selskabets regler på App Store.

Det er et argument, som Facebook-stifteren Mark Zuckerberg også fremførte, da Facebook offentliggjorde sit årsregnskab fornyligt.

”Apple har et hvert tænkeligt incitament til at bruge sin dominerende platforms-position til at gribe ind i hvordan andre apps fungerer, hvilket de regelmæssigt gør til fordel for egne apps,” sagde han.

Det kan du læse mere om her: Krigen mellem Facebook og Apple tager til i styrke: Zuckerberg truer med retssag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere