Artikel top billede

Europol anholder 10 hackere for at stjæle mere end 600 millioner kroner fra kendte musikere og sportsstjerner

De europæiske myndigheder har anholdt ti hackere på tværs af en række lande for at frarøve en række kendte mennesker mere end 100 millioner dollar i kryptovaluta.

Ti hackere fra en række lande er blevet anholdt af Europol.

De anholdte er mistænkt for at have frarøvet en rækkende kendte sportsfolk, musikere og influencere 100 millioner dollar i kryptovaluta.

Hackerne har ved hjælp af sim-swapping franarret de mange millioner fra de amerikanske kendisser, oplyser Europol i en pressemeddelelse.

Sim swapping foregår ved, at kriminelle bestiller i et nyt simkort i offerets navn og derefter misbruger mulighederne i mobiltelefonen efter at have fået adgang til simkortet.

Læs også: Europol: Her er de største cyber-trusler mod Europa

De kriminelle er blandt andet fra USA, Storbritannien og Belgien.

"Det er ikke alene kendisser der er under angreb. Enhver der ejer en mobiltelefon kan blive et offer for sim swapping," skriver Europol i meddelelsen.

Det fremgår ikke hvilke kendte amerikanere der har været ofre for forbrydelsen.

Læs også: Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere