Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Oracle og Walmarts køb af Tiktok er lagt på hylden på ubestemt tid: Joe Biden undersøger potentiel sikkerhedsrisiko

Oracle og Walmart nærmede sig en endelig aftale om købet af Tiktoks amerikanske forretning. Salgsplanerne er nu lagt på hylden på ubestemt tid, da præsident Joe Biden er ved at evaluere sikkerhedsrisikoen for amerikanske data på kinesiske apps.

Oracle og Walmart havde indgået en foreløbig aftale med Tiktok om at købe en stor del af det kinesiske selskabs forretning i USA.

Men den plan er nu lagt på hylden på ubestemt tid.

Salgsplanerne er angiveligt sat på hold, da Biden-administrationen foretager sin egen gennemgang af mulige sikkerhedsrisici, som dataindsamling fra kinesiske tech-selsker kan medføre.

Det skriver Cnet.

”Vi planlægger at lave en omfattende tilgang til sikring af amerikanske data, der adresserer hele spektret af trusler, vi står over for,” siger Emily Horne, talsperson for det amerikanske National Security Council.

"Dette inkluderer risikoen fra kinesiske apps og anden software, der opererer i USA. I de kommende måneder forventer vi at gennemgå specifikke sager i lyset af en omfattende forståelse af de risici, vi står over for," tilføjer hun.

Læs også: Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina

Den kinesiske videodelings-app mødte megen modstand under præsident Donald Trumps embedsperiode.

Den tidligere præsident ville undgå, at amerikanske brugerdata endte i Kina. Derfor krævede Donald Trump at Tiktok solgte sin amerikanske forretning til et amerikansk selskab.

Tilbage i august gav Donald Trump ByteDance, der ejer Tiktok, 90 dage til at få en handel på plads.

I slutningen af november, efter det amerikanske præsidentvalg, forlængede de amerikanske myndigheder fristen for tvangssalget af Tiktok med 15 dage.

Siden strandede sagen hos en amerikansk domstol, der skal tage stilling til, hvilke restriktioner appen skal have på amerikansk land.

Indtil videre er deadline for afgørelsen udskudt til 18. februar, hvor Joe Biden skal tage stillingen til problematikken inden.

Nu lyder seneste udmelding fra Det Hvide Hus, at administratonen undersøger sikkerhedsrisikoen for amerikanske data fra apps såsom Tiktok, hvilket der ikke er nogen tidsfrist på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere