Oracle og Walmarts køb af Tiktok er lagt på hylden på ubestemt tid: Joe Biden undersøger potentiel sikkerhedsrisiko

Oracle og Walmart nærmede sig en endelig aftale om købet af Tiktoks amerikanske forretning. Salgsplanerne er nu lagt på hylden på ubestemt tid, da præsident Joe Biden er ved at evaluere sikkerhedsrisikoen for amerikanske data på kinesiske apps.

Oracle og Walmart havde indgået en foreløbig aftale med Tiktok om at købe en stor del af det kinesiske selskabs forretning i USA.

Men den plan er nu lagt på hylden på ubestemt tid.

Salgsplanerne er angiveligt sat på hold, da Biden-administrationen foretager sin egen gennemgang af mulige sikkerhedsrisici, som dataindsamling fra kinesiske tech-selsker kan medføre.

Det skriver Cnet.

”Vi planlægger at lave en omfattende tilgang til sikring af amerikanske data, der adresserer hele spektret af trusler, vi står over for,” siger Emily Horne, talsperson for det amerikanske National Security Council.

"Dette inkluderer risikoen fra kinesiske apps og anden software, der opererer i USA. I de kommende måneder forventer vi at gennemgå specifikke sager i lyset af en omfattende forståelse af de risici, vi står over for," tilføjer hun.

Læs også: Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina

Den kinesiske videodelings-app mødte megen modstand under præsident Donald Trumps embedsperiode.

Den tidligere præsident ville undgå, at amerikanske brugerdata endte i Kina. Derfor krævede Donald Trump at Tiktok solgte sin amerikanske forretning til et amerikansk selskab.

Tilbage i august gav Donald Trump ByteDance, der ejer Tiktok, 90 dage til at få en handel på plads.

I slutningen af november, efter det amerikanske præsidentvalg, forlængede de amerikanske myndigheder fristen for tvangssalget af Tiktok med 15 dage.

Siden strandede sagen hos en amerikansk domstol, der skal tage stilling til, hvilke restriktioner appen skal have på amerikansk land.

Indtil videre er deadline for afgørelsen udskudt til 18. februar, hvor Joe Biden skal tage stillingen til problematikken inden.

Nu lyder seneste udmelding fra Det Hvide Hus, at administratonen undersøger sikkerhedsrisikoen for amerikanske data fra apps såsom Tiktok, hvilket der ikke er nogen tidsfrist på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.