Artikel top billede

Microsoft og Volkswagen træder på speederen i samarbejde om software til selvkørende biler

Volkswagen vil være klar til at sende nye biler på gaden i 2022, der har integreret selvkørende-software. Derfor udvider selskabet nu samarbejdet med Microsoft, der skal hjælpe med at forbinde bilflåden via sin cloud-teknologi.

Tech-giganten Microsoft og Volkswagen sætter nu fart på samarbejdet med at udvikle software til selvkørende biler.

Partnerskabet udvides nu, hvor Microsoft skal lægger ekstra krafter i at udvikle den selvkørende teknologi på selskabet cloud-platform.

Dertil vil Volkswagens nye software-enhed bygge en ny cloud-baseret platform med hjælp fra Microsoft, der skal simplificere udviklingsprocesser og tillade en langt hurtigere integration med bilflåden.

Det skriver Bloomberg.

"Som del af Volkswagen-gruppens transformation mod at blive en digital mobilitets-udbyder, tilstræber vi løbende mere effektivitet inden for software-udvikling," lyder det fra Dirk Hilgenberg, direktør for bilproducentens software-division.

Volkswagen, der er Europas største bilproducent, har budgetteret med omkring 27 milliarder euro i digitale investeringer inden 2025. Selskabet planlægger at øge andelen af software, der udvikles internt til 60 procent fra 10 procent.

Bilproducenten indledte cloud-samarbejdet med Microsoft tilbage i 2018, hvor fokus var på at forbinde biler fra en testflåde med hinanden. Senere i 2021 vil Volkswagen sende de første testflåder med selvkørende egenskaber på gaden.

Software, der er udviklet med hjælp fra Microsoft, er vil implementeres i den faste bilprodution i begyndelsen af 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere