Artikel top billede

Microsoft og Volkswagen træder på speederen i samarbejde om software til selvkørende biler

Volkswagen vil være klar til at sende nye biler på gaden i 2022, der har integreret selvkørende-software. Derfor udvider selskabet nu samarbejdet med Microsoft, der skal hjælpe med at forbinde bilflåden via sin cloud-teknologi.

Tech-giganten Microsoft og Volkswagen sætter nu fart på samarbejdet med at udvikle software til selvkørende biler.

Partnerskabet udvides nu, hvor Microsoft skal lægger ekstra krafter i at udvikle den selvkørende teknologi på selskabet cloud-platform.

Dertil vil Volkswagens nye software-enhed bygge en ny cloud-baseret platform med hjælp fra Microsoft, der skal simplificere udviklingsprocesser og tillade en langt hurtigere integration med bilflåden.

Det skriver Bloomberg.

"Som del af Volkswagen-gruppens transformation mod at blive en digital mobilitets-udbyder, tilstræber vi løbende mere effektivitet inden for software-udvikling," lyder det fra Dirk Hilgenberg, direktør for bilproducentens software-division.

Volkswagen, der er Europas største bilproducent, har budgetteret med omkring 27 milliarder euro i digitale investeringer inden 2025. Selskabet planlægger at øge andelen af software, der udvikles internt til 60 procent fra 10 procent.

Bilproducenten indledte cloud-samarbejdet med Microsoft tilbage i 2018, hvor fokus var på at forbinde biler fra en testflåde med hinanden. Senere i 2021 vil Volkswagen sende de første testflåder med selvkørende egenskaber på gaden.

Software, der er udviklet med hjælp fra Microsoft, er vil implementeres i den faste bilprodution i begyndelsen af 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere