Microsoft og Volkswagen træder på speederen i samarbejde om software til selvkørende biler

Volkswagen vil være klar til at sende nye biler på gaden i 2022, der har integreret selvkørende-software. Derfor udvider selskabet nu samarbejdet med Microsoft, der skal hjælpe med at forbinde bilflåden via sin cloud-teknologi.

Tech-giganten Microsoft og Volkswagen sætter nu fart på samarbejdet med at udvikle software til selvkørende biler.

Partnerskabet udvides nu, hvor Microsoft skal lægger ekstra krafter i at udvikle den selvkørende teknologi på selskabet cloud-platform.

Dertil vil Volkswagens nye software-enhed bygge en ny cloud-baseret platform med hjælp fra Microsoft, der skal simplificere udviklingsprocesser og tillade en langt hurtigere integration med bilflåden.

Det skriver Bloomberg.

"Som del af Volkswagen-gruppens transformation mod at blive en digital mobilitets-udbyder, tilstræber vi løbende mere effektivitet inden for software-udvikling," lyder det fra Dirk Hilgenberg, direktør for bilproducentens software-division.

Volkswagen, der er Europas største bilproducent, har budgetteret med omkring 27 milliarder euro i digitale investeringer inden 2025. Selskabet planlægger at øge andelen af software, der udvikles internt til 60 procent fra 10 procent.

Bilproducenten indledte cloud-samarbejdet med Microsoft tilbage i 2018, hvor fokus var på at forbinde biler fra en testflåde med hinanden. Senere i 2021 vil Volkswagen sende de første testflåder med selvkørende egenskaber på gaden.

Software, der er udviklet med hjælp fra Microsoft, er vil implementeres i den faste bilprodution i begyndelsen af 2022.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.