Artikel top billede

Headset-producenten GN Audio leverer tårnhøje vækstrater: Omsætning stiger med 42 procent

GN Audio nåede nye højder i 2020. En stærkt stigende efterspørgsel sender headset-producentens omsætningen i vejret med hele 42 procent.

Danske GN Audio kommer særdeles styrket ud af 2020.

Headsetproducenten, der netop har aflagt regnskab, hævede omsætningen med hele 42 procent sidste år.

Toplinjen endte på 8,7 milliarder kroner, hvor det i 2019 lød på 6,2 milliarder.

GN Audio, der står bag Jabra-brandet, omtaler det selv som et exceptionelt resultat, der blev drevet af en stærk efterspørgsel på enterprise-produkter acceleret af covid-19, hvor virksomhederne i høj grad investerede i medarbejdernes hjemmearbejdspladser.

Selskabets driftsresultat skyder også gevaldigt i vejret. Med et resultat på over 2 milliarder kroner, steg driften 68 procent i forhold til 2019, hvor resultatet lød på 1,2 milliarder.

"GN Audio gik ind i året med medvind fra en stærk vækst på det attraktive virksomhedsmarked. Oven i dette oplevede vi i 2020 en ekstraordinær stor efterspørgsel på grund af de nye arbejdsmønstre med folk, der arbejder hjemmefra," siger René Svendsen-Tune, CEO i GN Audio, i forbindelse med regnskabet.

Forventer yderligere vækst

I 2021 forventer GN Audio en organisk vækst på mere end 20 procent og en EBITA-margin på over end 21 procent.

Denne forudsigelse bygger på en antagelse om, at efterspørgslen på samarbejdsløsninger fra virksomheder og organisationer vil fortsætte frmead.

"Det forventes, at den organiske vækst i GN Audio vil være væsentligt højere i første halvår 2021 end i andet halvår 2021, hovedsageligt på grund af forskel i sammenligningsgrundlag. GN Audio vil konstant sigte mod at vokse mere end markedet og investere i fremtidige vækstmuligheder," skriver GN Audio.

GN Hearing, der er GN Store Nords høreapparatsforretning, havde i modsætning til søsterselskabet et særdeles hårdt år.

De massive samfundsnedlukninger verden over fordrede, at ældre og sårbare forblev hjemme, hvilket forhindrede salget af høreapparater.

Her gik omsætningen tilbage med 26 procent og endte på 4,7 milliarder kroner, hvor tallet i 2019 lød på 6,3 milliarder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere