Artikel top billede

Headset-producenten GN Audio leverer tårnhøje vækstrater: Omsætning stiger med 42 procent

GN Audio nåede nye højder i 2020. En stærkt stigende efterspørgsel sender headset-producentens omsætningen i vejret med hele 42 procent.

Danske GN Audio kommer særdeles styrket ud af 2020.

Headsetproducenten, der netop har aflagt regnskab, hævede omsætningen med hele 42 procent sidste år.

Toplinjen endte på 8,7 milliarder kroner, hvor det i 2019 lød på 6,2 milliarder.

GN Audio, der står bag Jabra-brandet, omtaler det selv som et exceptionelt resultat, der blev drevet af en stærk efterspørgsel på enterprise-produkter acceleret af covid-19, hvor virksomhederne i høj grad investerede i medarbejdernes hjemmearbejdspladser.

Selskabets driftsresultat skyder også gevaldigt i vejret. Med et resultat på over 2 milliarder kroner, steg driften 68 procent i forhold til 2019, hvor resultatet lød på 1,2 milliarder.

"GN Audio gik ind i året med medvind fra en stærk vækst på det attraktive virksomhedsmarked. Oven i dette oplevede vi i 2020 en ekstraordinær stor efterspørgsel på grund af de nye arbejdsmønstre med folk, der arbejder hjemmefra," siger René Svendsen-Tune, CEO i GN Audio, i forbindelse med regnskabet.

Forventer yderligere vækst

I 2021 forventer GN Audio en organisk vækst på mere end 20 procent og en EBITA-margin på over end 21 procent.

Denne forudsigelse bygger på en antagelse om, at efterspørgslen på samarbejdsløsninger fra virksomheder og organisationer vil fortsætte frmead.

"Det forventes, at den organiske vækst i GN Audio vil være væsentligt højere i første halvår 2021 end i andet halvår 2021, hovedsageligt på grund af forskel i sammenligningsgrundlag. GN Audio vil konstant sigte mod at vokse mere end markedet og investere i fremtidige vækstmuligheder," skriver GN Audio.

GN Hearing, der er GN Store Nords høreapparatsforretning, havde i modsætning til søsterselskabet et særdeles hårdt år.

De massive samfundsnedlukninger verden over fordrede, at ældre og sårbare forblev hjemme, hvilket forhindrede salget af høreapparater.

Her gik omsætningen tilbage med 26 procent og endte på 4,7 milliarder kroner, hvor tallet i 2019 lød på 6,3 milliarder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere