Artikel top billede

(Foto: Robert Attermann / RED STAR - www.redstar.dk)

Ny trusselsvurdering: Cybertruslen mod den danske jernbanesektor er meget høj - leverandører allerede ramt

En ny trusselsvurdering af den danske jernbanesektor slår fast, at truslen fra it-kriminelle og cyberspioner er alvorlig. Et vellykket angreb kan potenielt "ødelægge hverdagen for rigtigt mange danskere", siger forsvarsministeren.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvad jernbanesektoren skal holde særligt øje med af cybertrusler.
  • Læs hvor galt det kan gå, hvis cyberkriminelle får foden indenfor sektorens systemer.
650
3:15 min
Cybertruslen mod jernbanesektoren er meget høj. Det slår Center for Cybersikkerhed (CFCS) fast i en ny trusselsvurdering af branchen.

Den branche-specifikke rapport er den første af sin slags, og kortlægger kriminelle hackeres motivation til at ramme netop denne sektor gennem ransomware-angreb, BEC-scams eller forsøg på spear-phishing.

Et velplaceret cyberangreb kan i værste tilfælde ikke kun betyde forstyrrelser på drift og skade af virksomheders forretning og gode omdømme. Det kan også betyde helt fysiske konsekvenser for dem, der bliver ramt, mener CFCS.

”Vi er dybt afhængige af, at vores infrastruktur i Danmark fungerer. Et cyberangreb har potentialet til at sætte jernbanedriften så godt som i stå og dermed forstyrre eller ødelægge hverdagen for rigtig mange danskere,” siger forsvarsminister Trine Bramsen i en opdatering.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter