Artikel top billede

(Foto: Wikimedia)

Steve Ballmer: ”Microsoft burde have satset på cloud’en tidligere”

Steve Ballmer fortryder nu, at han ikke fik satset noget tidligere på cloud-markedet, dengang han var Microsoft-chef.

Den forhenværende Microsoft-CEO Steve Ballmer ser kritisk tilbage på sin egen rolle som administrerende direktør.

Det fremgår af et interview på det sociale medie Clubhouse, skriver finansmediet CNBC.

Her fortryder han, godt ti år efter at Microsoft Azure cloud-forretning blev til i 2010, at man dengang ikke rykkede ind på cloud-markedet tidligere.

”Azure – vi burde være startet et år eller to tidligere,” lyder det fra den tidligere Microsoft-topchef, som fortsætter:

”Vi debuterede faktisk med platform ’as a service’ i stedet for infrastruktur ’as a service’. Vi ville nok gribe tingene anderledes an i dag. Det har kostet os tid i, skal vi kalde det slaget, med AWS,”

Steve Ballmer blev i 2014 afløst som frontfigur i Microsoft af Azure-chef, Satya Nadella, som siden har etableret Microsoft som en af de førende cloud-leverandører.

Hos Amazon har topposten netop skiftet hænder, efter at stifter Jeff Bezos overdrog tronen til AWS-chef Andy Jassy.

Læs også: Han skal afløse Jeff Bezos som ny topchef for Amazon: Forstå Andy Jassy og se hvordan han kan få Amazon til at brillere yderligere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere