Artikel top billede

Goldman Sachs køber den svenske milliardforretning Advania

Goldman Sachs køber aktiemajoriteten i det svenske it-selskab Advania, der blandt andet overtog danske Kompetera sidste år.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har haft den store tegnebog fremme ved det seneste opkøbsrov i Norden.

Banken har nemlig købt aktiemajoriteten i det fremadstormende svenske it-selskab Advania, der er tilstede i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island og beskæftiger 1.400 medarbejdere.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse. Prisen for handlen oplyses ikke.

Advania er vokset med over 20 procent hvert år de seneste fem år og omsætter i dag for fem milliarder svenske kroner. Med overtagelsen vil Goldman Sachs sætte endnu mere fart på vækstmotoren både orgniask og via opkøb, fremgår det.

"Goldman Sachs er førende inden for private equity med en stærk track record indenfor investeringer i teknologisektoren og i Norden. At samarbejde med dem er ikke kun en blåstempling af det, vi hidtil har opnået, men også et løfte til alle her på Advania om, at rejsen fremad vil være fuld af spænding og nye muligheder," lyder det fra Mikael Noaksson, topchef i Advania Group.

Advania købte danske Kompetera

Tilbage i febuar 2020 var Advania på opkøbstogt i Danmark, hvor selskabet overtog danske Kompetera med 30 ansatte.

Indtil da havde Advania kun været repræsenteret ved et par medarbejdere i Danmark.

Med Kompetera ombord kunne selskabet for alvor plante flaget i den danske muld. Samtidig udskiftede Carsten Weis titlen som administrerende direktør i Kompetera ud med titlen som topchef i Advania Danmark.

Advania sporer sine rødder til 1939, da en islandsk iværksætter grundlagde et værksted til reparation af kontorudstyr i Reykjavik. I de følgende årtier udviklede tre separate afdelinger af it-virksomheder sig i tre nordiske lande, Island, Sverige og Norge. I 2012 blev de lagt sammen, og Advania blev dannet.

I dag har Advania sit hovedkontor i Stockholm, Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.