Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Goldman Sachs køber den svenske milliardforretning Advania

Goldman Sachs køber aktiemajoriteten i det svenske it-selskab Advania, der blandt andet overtog danske Kompetera sidste år.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har haft den store tegnebog fremme ved det seneste opkøbsrov i Norden.

Banken har nemlig købt aktiemajoriteten i det fremadstormende svenske it-selskab Advania, der er tilstede i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island og beskæftiger 1.400 medarbejdere.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse. Prisen for handlen oplyses ikke.

Advania er vokset med over 20 procent hvert år de seneste fem år og omsætter i dag for fem milliarder svenske kroner. Med overtagelsen vil Goldman Sachs sætte endnu mere fart på vækstmotoren både orgniask og via opkøb, fremgår det.

"Goldman Sachs er førende inden for private equity med en stærk track record indenfor investeringer i teknologisektoren og i Norden. At samarbejde med dem er ikke kun en blåstempling af det, vi hidtil har opnået, men også et løfte til alle her på Advania om, at rejsen fremad vil være fuld af spænding og nye muligheder," lyder det fra Mikael Noaksson, topchef i Advania Group.

Advania købte danske Kompetera

Tilbage i febuar 2020 var Advania på opkøbstogt i Danmark, hvor selskabet overtog danske Kompetera med 30 ansatte.

Indtil da havde Advania kun været repræsenteret ved et par medarbejdere i Danmark.

Med Kompetera ombord kunne selskabet for alvor plante flaget i den danske muld. Samtidig udskiftede Carsten Weis titlen som administrerende direktør i Kompetera ud med titlen som topchef i Advania Danmark.

Advania sporer sine rødder til 1939, da en islandsk iværksætter grundlagde et værksted til reparation af kontorudstyr i Reykjavik. I de følgende årtier udviklede tre separate afdelinger af it-virksomheder sig i tre nordiske lande, Island, Sverige og Norge. I 2012 blev de lagt sammen, og Advania blev dannet.

I dag har Advania sit hovedkontor i Stockholm, Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere