Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Goldman Sachs køber den svenske milliardforretning Advania

Goldman Sachs køber aktiemajoriteten i det svenske it-selskab Advania, der blandt andet overtog danske Kompetera sidste år.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har haft den store tegnebog fremme ved det seneste opkøbsrov i Norden.

Banken har nemlig købt aktiemajoriteten i det fremadstormende svenske it-selskab Advania, der er tilstede i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island og beskæftiger 1.400 medarbejdere.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse. Prisen for handlen oplyses ikke.

Advania er vokset med over 20 procent hvert år de seneste fem år og omsætter i dag for fem milliarder svenske kroner. Med overtagelsen vil Goldman Sachs sætte endnu mere fart på vækstmotoren både orgniask og via opkøb, fremgår det.

"Goldman Sachs er førende inden for private equity med en stærk track record indenfor investeringer i teknologisektoren og i Norden. At samarbejde med dem er ikke kun en blåstempling af det, vi hidtil har opnået, men også et løfte til alle her på Advania om, at rejsen fremad vil være fuld af spænding og nye muligheder," lyder det fra Mikael Noaksson, topchef i Advania Group.

Advania købte danske Kompetera

Tilbage i febuar 2020 var Advania på opkøbstogt i Danmark, hvor selskabet overtog danske Kompetera med 30 ansatte.

Indtil da havde Advania kun været repræsenteret ved et par medarbejdere i Danmark.

Med Kompetera ombord kunne selskabet for alvor plante flaget i den danske muld. Samtidig udskiftede Carsten Weis titlen som administrerende direktør i Kompetera ud med titlen som topchef i Advania Danmark.

Advania sporer sine rødder til 1939, da en islandsk iværksætter grundlagde et værksted til reparation af kontorudstyr i Reykjavik. I de følgende årtier udviklede tre separate afdelinger af it-virksomheder sig i tre nordiske lande, Island, Sverige og Norge. I 2012 blev de lagt sammen, og Advania blev dannet.

I dag har Advania sit hovedkontor i Stockholm, Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere