Artikel top billede

Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar

2021 har været et særdeles godt år for kryptovaluta-kongen bitcoin, der nu er meget tæt på at ramme 50.000 dollar svarende til over 300.000 kroner.

I skrivende stund har kursen på bitcoin endnu en gang passeret 49.000, dollar og tirsdag var kursen faktisk på et tidspunkt over 50.000 svarende til 307.000 kroner.

Det skriver Reuters.

Rundt regnet er bitcoin-kursen skudt i vejret med 70 procent i indeværende år.

Den største kryptovaluta målt på markedsværdi fik endnu et skub i vejret efter, at Tesla i seneste uge kunne melde, at det vil købe bitcoin for ni milliarder kroner og begynde at tage imod bitcoin som betaling.

Læs også: Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker

Udover Tesla har bitcoin trukket hidtil usete strømme af små og store investorer i de seneste måneder, som har ført til det ene kurshop efter det andet.

Tilbage i begyndelsen af januar nåede bitcoin en rekordhøj kurs på 30.000 dollar stykket.

Men prisen er siden fortsat gennem loftet, hvor der nu er lagt næsten 20.000 dollar til prisen.

De investorer, der er blevet forgyldt af kursstigningerne og solgt bitcoin med profit, skal dog huske at betale skat af fortjenesten - noget som skattevæsenet er begyndt at interessere sig en del for.

Senest har Skattestyrelsen meddelt, at man har hentet mere end 30 millioner kroner, efter at have gennemgået mere end 500 handler med kryptovaluta.

Læs mere om det her: Skat slår ned på danske handler med kryptovaluta: Opkræver 30 millioner kroner i skat - overvejer politianmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere