Artikel top billede

Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar

2021 har været et særdeles godt år for kryptovaluta-kongen bitcoin, der nu er meget tæt på at ramme 50.000 dollar svarende til over 300.000 kroner.

I skrivende stund har kursen på bitcoin endnu en gang passeret 49.000, dollar og tirsdag var kursen faktisk på et tidspunkt over 50.000 svarende til 307.000 kroner.

Det skriver Reuters.

Rundt regnet er bitcoin-kursen skudt i vejret med 70 procent i indeværende år.

Den største kryptovaluta målt på markedsværdi fik endnu et skub i vejret efter, at Tesla i seneste uge kunne melde, at det vil købe bitcoin for ni milliarder kroner og begynde at tage imod bitcoin som betaling.

Læs også: Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker

Udover Tesla har bitcoin trukket hidtil usete strømme af små og store investorer i de seneste måneder, som har ført til det ene kurshop efter det andet.

Tilbage i begyndelsen af januar nåede bitcoin en rekordhøj kurs på 30.000 dollar stykket.

Men prisen er siden fortsat gennem loftet, hvor der nu er lagt næsten 20.000 dollar til prisen.

De investorer, der er blevet forgyldt af kursstigningerne og solgt bitcoin med profit, skal dog huske at betale skat af fortjenesten - noget som skattevæsenet er begyndt at interessere sig en del for.

Senest har Skattestyrelsen meddelt, at man har hentet mere end 30 millioner kroner, efter at have gennemgået mere end 500 handler med kryptovaluta.

Læs mere om det her: Skat slår ned på danske handler med kryptovaluta: Opkræver 30 millioner kroner i skat - overvejer politianmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere