Artikel top billede

Bitcoin-eventyret fortsætter ufortrødent: Bitcoin-kurs snublende tæt på 50.000 dollar

2021 har været et særdeles godt år for kryptovaluta-kongen bitcoin, der nu er meget tæt på at ramme 50.000 dollar svarende til over 300.000 kroner.

I skrivende stund har kursen på bitcoin endnu en gang passeret 49.000, dollar og tirsdag var kursen faktisk på et tidspunkt over 50.000 svarende til 307.000 kroner.

Det skriver Reuters.

Rundt regnet er bitcoin-kursen skudt i vejret med 70 procent i indeværende år.

Den største kryptovaluta målt på markedsværdi fik endnu et skub i vejret efter, at Tesla i seneste uge kunne melde, at det vil købe bitcoin for ni milliarder kroner og begynde at tage imod bitcoin som betaling.

Læs også: Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker

Udover Tesla har bitcoin trukket hidtil usete strømme af små og store investorer i de seneste måneder, som har ført til det ene kurshop efter det andet.

Tilbage i begyndelsen af januar nåede bitcoin en rekordhøj kurs på 30.000 dollar stykket.

Men prisen er siden fortsat gennem loftet, hvor der nu er lagt næsten 20.000 dollar til prisen.

De investorer, der er blevet forgyldt af kursstigningerne og solgt bitcoin med profit, skal dog huske at betale skat af fortjenesten - noget som skattevæsenet er begyndt at interessere sig en del for.

Senest har Skattestyrelsen meddelt, at man har hentet mere end 30 millioner kroner, efter at have gennemgået mere end 500 handler med kryptovaluta.

Læs mere om det her: Skat slår ned på danske handler med kryptovaluta: Opkræver 30 millioner kroner i skat - overvejer politianmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere