Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skat slår ned på danske handler med kryptovaluta: Opkræver 30 millioner kroner i skat - overvejer politianmeldelser

541 særlige skatte-kontroller af handel med kryptovaluta i Danmark sikrer skattevæsenet million-gevinst. Overvejer politianmeldelser.

Skattevæsenet henter mere end 30 millioner kroner direkte i skattekassen, efter Skattestyrelsen har gennemgået mere end 500 handler med kryptovaluta.

Samtidig overvejer Skattestyrelsen at melde 48 danskere til politiet for deres omgang med kryptovaluta.

Faktisk har det vist sig, at der ikke er blevet betalt korrekt skat i hele 67 procent af de kontrollerede handler.

Skattestyrelsen meddeler, at sagerne er resultatet af en målrettet indsats på at kontrollere danskernes investeringer i kryptovaluta.

“Styrelsen har identificeret godt 16.000 personer og virksomheder som handlende med kryptovaluta og oplysningerne viser, at der i gennemsnit foretages flere handler per person eller virksomhed. Som det højeste indtil nu, er der registreret 50.000 handler foretaget af samme person eller virksomhed i perioden,” meddeler Skattestyrelsen.

Styrelsen har gennemgået 541 sager om kryptovaluta. Og der er tale om meget komplicerede sager, som det kan være vanskeligt at få fuldt overblik over for skattevæsenet.

Skatteminister Morten Bødskov (S) meddeler, at skattevæsenet i de senere år har gjort sig ‘gode erfaringer,’ som kan anvendes i de fremadrettede kontroller på området.

Desuden har skattevæsenet indkøbt et it-system, der skal håndtere en række opgaver i efterforskningen af handel med kryptovaluta, som hidtil har været håndteret manuelt.

Det “skal gøre det nemmere at kortlægge og visualisere kryptovaluta-handlens transaktioner,” meddeler Skattestyrelsen.

Morten Bødskov meddeler, at skattevæsenet allerede har testet det nye it-værktøj.

“Systemet fandt betydelige mængder kryptovaluta med forbindelse til de borgere, systemet testede på. Så det tegner lovende for det fremtidige arbejde,” siger han.

Læs også:

Har du betalt skat? Skattestyrelsen går i gang med at gennemtrawle 20.000 danskeres kryptohandler

Elon Musks store bitcoin-sats kan blive startskuddet på historisk krypto-boom - eller ende som en maveplasker