Whatsapp-rod fortsætter hos coronatest-udbyder: Tidligere ansatte har stadigvæk adgang til følsomme patient-oplysninger

Flere hundrede medarbejdere hos lyntestcenter-udbyderen Medicals Nordics kan fortsat have adgang til følsomme persondata igennem chat-tjenesten WhatsApp.

Det stærkt kritiserede selskab bag flere af landets tidligere lyntest-centre for covid-19, Medicals Nordics, har fortsat ikke lappet hullet til de personfølsomme oplysninger, som er blevet det over den Facebook-ejede beskedtjeneste WhatsApp.

Ifølge Politiken har tidligere medarbejdere hos virksomheden stadigvæk adgang til de følsomme patientoplsyninger, som tidligere er blevet håndteret igennem chat-tjenesten.

Det sker efter, at virksomheden selv meldte sig til Datatilsynet mod slutningen af januar 2021.

I en besked til mediet bekræfter selskabet, at der fortsat er risiko for datasikkerhedsbrud: ”Det er Medicals Nordics opfattelse, at denne utilsigtede adgang for tidligere medarbejdere til fortsat at have adgang til personoplysninger efter omstændighederne kan udgøre en datasikkerhedsbrist,” lyder det.

Medicals Nordic har siden kontaktet 364 ansatte skriftligt for at få dem til at skrive under på, at alle oplysninger vil blive slette og at alt det følsomme indhold hverken vil tilgås eller deles, skriver mediet.

Selskabet oplyste sidst i januar, at man fra 1. februar vil tage et andet it-system i brug.

Læs også: Privat testcenter melder sig selv til Datatilsynet: Ansatte brugte WhatsApp til at dele private oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.