Artikel top billede

Whatsapp-rod fortsætter hos coronatest-udbyder: Tidligere ansatte har stadigvæk adgang til følsomme patient-oplysninger

Flere hundrede medarbejdere hos lyntestcenter-udbyderen Medicals Nordics kan fortsat have adgang til følsomme persondata igennem chat-tjenesten WhatsApp.

Det stærkt kritiserede selskab bag flere af landets tidligere lyntest-centre for covid-19, Medicals Nordics, har fortsat ikke lappet hullet til de personfølsomme oplysninger, som er blevet det over den Facebook-ejede beskedtjeneste WhatsApp.

Ifølge Politiken har tidligere medarbejdere hos virksomheden stadigvæk adgang til de følsomme patientoplsyninger, som tidligere er blevet håndteret igennem chat-tjenesten.

Det sker efter, at virksomheden selv meldte sig til Datatilsynet mod slutningen af januar 2021.

I en besked til mediet bekræfter selskabet, at der fortsat er risiko for datasikkerhedsbrud: ”Det er Medicals Nordics opfattelse, at denne utilsigtede adgang for tidligere medarbejdere til fortsat at have adgang til personoplysninger efter omstændighederne kan udgøre en datasikkerhedsbrist,” lyder det.

Medicals Nordic har siden kontaktet 364 ansatte skriftligt for at få dem til at skrive under på, at alle oplysninger vil blive slette og at alt det følsomme indhold hverken vil tilgås eller deles, skriver mediet.

Selskabet oplyste sidst i januar, at man fra 1. februar vil tage et andet it-system i brug.

Læs også: Privat testcenter melder sig selv til Datatilsynet: Ansatte brugte WhatsApp til at dele private oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen