Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Whatsapp-rod fortsætter hos coronatest-udbyder: Tidligere ansatte har stadigvæk adgang til følsomme patient-oplysninger

Flere hundrede medarbejdere hos lyntestcenter-udbyderen Medicals Nordics kan fortsat have adgang til følsomme persondata igennem chat-tjenesten WhatsApp.

Det stærkt kritiserede selskab bag flere af landets tidligere lyntest-centre for covid-19, Medicals Nordics, har fortsat ikke lappet hullet til de personfølsomme oplysninger, som er blevet det over den Facebook-ejede beskedtjeneste WhatsApp.

Ifølge Politiken har tidligere medarbejdere hos virksomheden stadigvæk adgang til de følsomme patientoplsyninger, som tidligere er blevet håndteret igennem chat-tjenesten.

Det sker efter, at virksomheden selv meldte sig til Datatilsynet mod slutningen af januar 2021.

I en besked til mediet bekræfter selskabet, at der fortsat er risiko for datasikkerhedsbrud: ”Det er Medicals Nordics opfattelse, at denne utilsigtede adgang for tidligere medarbejdere til fortsat at have adgang til personoplysninger efter omstændighederne kan udgøre en datasikkerhedsbrist,” lyder det.

Medicals Nordic har siden kontaktet 364 ansatte skriftligt for at få dem til at skrive under på, at alle oplysninger vil blive slette og at alt det følsomme indhold hverken vil tilgås eller deles, skriver mediet.

Selskabet oplyste sidst i januar, at man fra 1. februar vil tage et andet it-system i brug.

Læs også: Privat testcenter melder sig selv til Datatilsynet: Ansatte brugte WhatsApp til at dele private oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere