Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Whatsapp-rod fortsætter hos coronatest-udbyder: Tidligere ansatte har stadigvæk adgang til følsomme patient-oplysninger

Flere hundrede medarbejdere hos lyntestcenter-udbyderen Medicals Nordics kan fortsat have adgang til følsomme persondata igennem chat-tjenesten WhatsApp.

Det stærkt kritiserede selskab bag flere af landets tidligere lyntest-centre for covid-19, Medicals Nordics, har fortsat ikke lappet hullet til de personfølsomme oplysninger, som er blevet det over den Facebook-ejede beskedtjeneste WhatsApp.

Ifølge Politiken har tidligere medarbejdere hos virksomheden stadigvæk adgang til de følsomme patientoplsyninger, som tidligere er blevet håndteret igennem chat-tjenesten.

Det sker efter, at virksomheden selv meldte sig til Datatilsynet mod slutningen af januar 2021.

I en besked til mediet bekræfter selskabet, at der fortsat er risiko for datasikkerhedsbrud: ”Det er Medicals Nordics opfattelse, at denne utilsigtede adgang for tidligere medarbejdere til fortsat at have adgang til personoplysninger efter omstændighederne kan udgøre en datasikkerhedsbrist,” lyder det.

Medicals Nordic har siden kontaktet 364 ansatte skriftligt for at få dem til at skrive under på, at alle oplysninger vil blive slette og at alt det følsomme indhold hverken vil tilgås eller deles, skriver mediet.

Selskabet oplyste sidst i januar, at man fra 1. februar vil tage et andet it-system i brug.

Læs også: Privat testcenter melder sig selv til Datatilsynet: Ansatte brugte WhatsApp til at dele private oplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere